Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας σε μια επίθεση στο λιμάνι της Μαριούπολης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ. Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ισχυρίζεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα αρχίζουν να ξεθάβουν τα πτώματα των θυμάτων που είναι θαμμένα στις αυλές των πολυκατοικιών.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μπει η Ρωσία στη λίστα των χορηγών τρομοκρατίας

Σε ανάρτηση στο Telegram, αξιωματούχοι της πόλης λένε ότι οι Ρώσοι κατακτητές αρνούνται να αφήσουν τους κατοίκους να θάψουν πολίτες που φέρεται να έχουν σκοτωθεί από τα εχθρικά στρατεύματα. «Είναι άγνωστο γιατί θα γίνει η εκταφή και πού θα σταλούν οι σοροί», λένε οι Ουκρανοί, οι οποίοι θεωρούν ότι η Ρωσία προσπαθεί να κρύψει στοιχεία για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην πολιορκημένη περιοχή. «Αλλά δεν θα τα καταφέρουν, όλος ο κόσμος καταγράφει ήδη τα πολυάριθμα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσέκνο τόνισε: «Καθαρίζουν τα εγκλήματά τους μετά τη δημοσιότητα που πήραν όσα συνέβησαν στη Μπούκα και το Ιρπίν. Καθαρίζουν τα πτώματα αμάχων, που σκοτώθηκαν από εχθρικά όπλα, εχθρικά αεροπλάνα». Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Ουκρανία, υπάρχουν 13 κινητά κρεματόρια στη Μαριούπολη.

Οι Ρώσοι σήκωσαν τα βαρέα βομβαρδιστικά Tu-95/-160

Την ίδια ώρα τα βαρέα βομβαρδιστικά Tu-95/-160 σήκωσαν οι Ρώσοι πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας βομβαρδίζοντας τη Μαριούπολη, η οποία οδεύει προς πλήρη ισοπέδωση από την πολιορκία διαρκείας των Ρώσων. Όπως μεταδίδει το BBC, τα ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς έπληξαν τη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, ο συνταγματάρχης Oleksandr Motuzianyk, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε την Παρασκευή ότι ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας έπληξαν την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης. «Στις 14 Απριλίου, δύο ρωσικά στρατηγικά βαρέα βομβαρδιστικά Tu-95/-160 εκτόξευσαν πυραύλους Κρουζ που πλήττουν το έδαφος της Ουκρανίας από το Krasnodar Krai του εναέριου χώρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε. 

«Επίσης, για πρώτη φορά από την έναρξη της ένοπλης επιθετικότητας, βόμβες ρίφθηκαν από βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3. Αυτή η αεροπορική επιδρομή έλαβε χώρα, χτυπώντας τη Μαριούπολη». Ξεχωριστά, ο Oleh Syniehubov, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στο Χάρκοβο, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Ka-52, σκοτώνοντας το ρωσικό πλήρωμα.

Σημειώνεται πως οι ρωσικές επιθέσεις στη μαρτυρική Μαριούπολη έρχονται μόλις ένα 24ωρο μετά την βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας στη Μαύρη Θάλασσα «Moskva», η οποία χτυπήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους Neptune. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA