Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα ηχητικό μήνυμα που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες και παρουσίαζε μία γυναίκα Ρώσου στρατιώτη στην Ουκρανία να του δίνει... άδεια να βιάσει Ουκρανές αλλά παίρνοντας προφυλάξεις, απέκτησε πρόσωπο. Σύμφωνα με το Radio Liberty η γυναίκα που ακούγεται είναι η Όλγα Μπικόφσκαγια, σύζυγος του Ρομάν Μπικόφσκι που βρίσκεται στο μέτωπο της μάχης.

Διαβάστε ακόμη: Εντείνουν τους βομβαρδισμούς οι Ρώσοι - Στο στόχαστρο η ανατολική Ουκρανία

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες που αναδημοσιεύει και η Daily Mail, στην ηχογράφηση, η γυναίκα - που φέρεται να είναι η Μπικόφσκαγια - ακούγεται να λέει στον άνδρα ότι έχει την άδειά της να βιάσει Ουκρανές ενώ αυτός υπηρετεί στις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, αρκεί να μην της το πει και να χρησιμοποιήσει αντισύλληψη!

Το συγκλονιστικό αυτό ηχητικό κλιπ διάρκειας 30 δευτερολέπτων κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου, όταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι διέπραξαν «εκατοντάδες βιασμούς», συμπεριλαμβανομένων σεξουαλικών επιθέσεων σε μικρά παιδιά, στην Ουκρανία. 

Το ηχητικό απόσπασμα δόθηκε στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ξεκινά με τον μπλε και κίτρινο τίτλο: Υπηρεσία Ασφαλείας =: Οι σύζυγοι των Ρώσων εισβολέων επιτρέπουν στους άνδρες τους να βιάζουν Ουκρανές γυναίκες».

Στη συνέχεια ακούγεται η φωνή μιας γυναίκας, που πιστεύεται ότι είναι η Olga Bykovskaya: «Λοιπόν, ναι, κάντε το εκεί», λέει. Τότε γίνεται σαφές σε τι συμφωνεί. «Ουκρανές γυναίκες εκεί. Βιάστε τες. Ναι». «Μη μου λες τίποτα, κατάλαβα», προσθέτει με ένα ντροπαλό γέλιο.

Στη συνέχεια ακούγεται μια αντρική φωνή - που πιστεύεται ότι είναι του Ρομάν Μπικόφσκι. «Αχα», λέει. «Πρέπει δηλαδή να βιάσω και να μην σου πω τίποτα», ρωτάει, διευκρινίζοντας ότι η γυναίκα του δίνει την άδεια.

«Ναι, να μην ξέρω τίποτα», λέει η γυναικεία φωνή, πριν ακουστούν και οι δύο να γελούν αυτή τη φορά. «Γιατί ρωτάς;» προσθέτει αυτή. «Μπορώ πραγματικά;» ξαναρωτάει. 

«Ναι, σου το επιτρέπω», λέει με ένα γέλιο. «Απλώς χρησιμοποίησε προστασία» προσθέτει. Ο άνδρας απαντά ξανά: «Εντάξει».

Πώς εντόπισαν το ζευγάρι

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, οι δημοσιογράφοι ερευνητές στο Radio Liberty συνεργάστηκαν με τις αρχές επιβολής του νόμου στην Ουκρανία για να εντοπίσουν το τηλέφωνο που εμπλέκεται στην κλήση, με έναν από τους αριθμούς να εντοπίζεται στην Χερσώνα τον Απρίλιο.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δύο αριθμοί τηλεφώνου συνδέονταν με δύο λογαριασμούς στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte - που ανήκαν στον 27χρονο Ρομάν Μπικόφσκι και τη σύζυγό του Όλγα Μπικόφσκαγια - και οι δύο με καταγωγή από το Ορέλ της Ρωσίας.

Ο λογαριασμός του Ρομάν ήταν κλειδωμένος, ωστόσο οι δημοσιογράφοι τον βρήκαν να απεικονίζεται σε φωτογραφίες που ανέβασε ένας από τους φίλους του - ο Αλεξέι Ζαμπρούσοφ - οι οποίες έδειχναν ότι υπηρέτησαν μαζί το 2016 στο ίδιο τμήμα στρατού.

Από εκεί, οι ερευνητές μπόρεσαν να βρουν άλλους φίλους και μέλη της οικογένειας του Ρομάν, κάτι που τους οδήγησε σε περισσότερες φωτογραφίες του με στρατιωτική στολή που αποκάλυψε ότι αποτελεί πλέον μέρος του 108ου Συντάγματος Αερομεταφερόμενης Εφόδου των Φρουρών της Ρωσίας - μια μονάδα γνωστή για τη συμμετοχή της στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Τι απάντησαν οι ίδιοι

Το Radio Liberty προσπάθησε να καλέσει το ζευγάρι χρησιμοποιώντας τους αριθμούς που ανακάλυψε. Ο Ρομάν φέρεται να απάντησε και αρνήθηκε ότι βρισκόταν ακόμα στην περιοχή Χερσώνα και μόλις έμαθε ότι ήρθαν σε επαφή με δημοσιογράφους αρνήθηκε επίσης ότι ήταν ο άνθρωπος στην ηχογράφηση. Ωστόσο, το Radio Liberty είπε ότι η φωνή του ταίριαζε.

Η Olga Bykovska απάντησε επίσης, και επιβεβαίωσε στο Radio Liberty ότι ο σύζυγός της βρισκόταν στη Σεβαστούπολη και νοσηλευόταν τραυματισμένος. Αφού το αποκάλυψε, σταμάτησε γρήγορα το τηλεφώνημα. Ο λογαριασμός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαγράφηκε αμέσως μετά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA