Μενού
  • Α-
  • Α+

Για μία ακόμη φορά οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν στο βόρειο Ιράκ βάλλοντας θέσεις Κούρδων στις περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν-Μπασιάν. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, έπληξαν στρατόπεδα, υπόγειες στοές, κρησφύγετα και αποθήκες πυρομαχικών Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και μονάδες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, που «εισήλθαν» στο Ιράκ. 

Διαβάστε ακόμη: Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε νέες επιθέσεις στην Ευρώπη - «Εκμεταλευτείτε τον πόλεμο στην Ουκρανία»

«Ως τώρα, η επιχείρησή μας συνεχίζεται επιτυχώς όπως προέβλεπε το σχέδιο», ανέφερε ο Ακάρ, χωρίς να αναφερθεί σε απώλειες στην επιχείρηση. Σκοπός της πολλοστής στρατιωτικής επιχείρησης του τουρκικού στρατού στην ιρακινή επικράτεια είναι να «προληφθούν τρομοκρατικές ενέργειες» και να υπάρξουν εγγυήσεις για «την ασφάλεια των συνόρων» της Τουρκίας, κατά τον Χουλουσί Ακάρ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η ευρείας κλίμακας τουρκική επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πολυετούς εκστρατείας στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον αντίστοιχα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές» οργανώσεις. Τούρκοι αξιωματούχοι λένε κατ’ ιδίαν πως παρά τις επανειλημμένες δημόσιες διαμαρτυρίες της, η κυβέρνηση στη Βαγδάτη τάσσεται στο πλευρό της Άγκυρας στον πόλεμο εναντίον του PKK, οργάνωσης την οποία χαρακτηρίζουν επίσης «τρομοκρατική» οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA