Μενού
  • Α-
  • Α+

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες αεροπλάνου στον ουρανό της Βραζιλίας, όταν κατά τη διάρκεια της πτήσης, ένα καλώδιο υποστήριξης έσπασε με αποτέλεσμα να ανοίξει μία από τις πόρτες και να χτυπήσει η κουπαστή της τον έλικα! Οι επιβάτες βρήκαν την ψυχραιμία να τραβήξουν ξανά την πόρτα και να την κρατήσουν κλειστή με τα ίδια τους τα χέρια μέχρι να καταφέρει ο πιλότος να προσγειώσει το αεροσκάφος στο έδαφος!

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι ξεκίνησαν νέα μεγάλη επίθεση, λέει το Κίεβο

Η πτήση είχε αναχωρήσει από το Ζορντάο και κατευθυνόταν προς το Ρίο Μπράνκο όταν η πόρτα άνοιξε ξαφνικά, γιατί προφανώς ένα από τα καλώδια υποστήριξής της κόπηκε με αποτέλεσμα η μηχανική βλάβη να οδηγήσει σε ένα παραλίγο τραγικό δυστύχημα. Οι επιβάτες έντρομοι έσπευσαν να την κρατήσουν κλειστή με τα χέρια και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ευτυχώς τα κατάφεραν μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο. Δεν αναφέρθηκε μάλιστα κανείς τραυματισμός.

Το αεροπλάνο ήταν ένα «Embraer 110 Bandeirante», ένα βραζιλιάνικο ελαφρύ αεροσκάφος διπλού στροβιλοκινητήρα, που χρησιμοποιείται σε εμπορικές πτήσεις και χρησιμοποιείται επίσης από τον στρατό. Συνήθως μπορεί να μεταφέρει από 15 έως 21 επιβάτες, ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί πόσα άτομα βρίσκονταν σε αυτήν την πτήση όταν συνέβη το τρομακτικό αυτό περιστατικό.

Ένας από τους επιβάτες μάλιστα, ο οποίος δεν έδωσε το όνομά του στη δημοσιότητα, είπε στους δημοσιογράφους ότι η πόρτα άνοιξε, αφού έσπασε ένα από τα καλώδια υποστήριξης. Συμπλήρωσε ότι, ένας άλλος επιβάτης σηκώθηκε αμέσως και μαζί με έναν άλλον άνδρα τράβηξαν την πόρτα και την κράτησαν κλειστή.

«Κρατούσαν για 20 λεπτά την πόρτα κλειστή με τα χέρια τους, με τον πιλότο να κλείνει αναγκαστικά τον αριστερό κινητήρα, αφού η κουπαστή της πόρτας χτύπησε τον έλικα και να ολοκληρώνει την πτήση μόνο με τον ένα κινητήρα», ανέφερε ο επιβάτης της πτήσης... τρόμου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA