Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία έχει αρχίσει, καθώς την προσεχή Κυριακή (24/4), ο Εμανουέλ Μακρόν θα αναμετρηθεί με τη Μαρίν Λεπέν στον Β' γύρο των εκλογών. Μάλιστα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, δείχνουν ότι οι δύο μονομάχοι που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο καθοριστικό ντιμπέιτ της Τετάρτης έχουν μεταξύ τους τεράστια διαφορά!

Διαβάστε ακόμη: Εμανουέλ Μακρόν: Η viral φωτογραφία με ανοιχτό πουκάμισο

Συγκεκριμένα, νέα μέτρηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (18/4), δίνει στον Μακρόν διαφορά 12 μονάδων έναντι της Λεπέν, ποσοστό που αν επιβεβαιωθεί στην κάλπη, τότε θα πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του νυν προέδρου που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει λάβει την συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων του 3ου υποψηφίου Μελανσόν, αλλά και των αναποφάσιστων που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα. 

Οπως και να'χει η Μαρίν Λεπέν τα τελευταία 24ωρα βγάζει φωτογραφίες με τον κόσμο της και τα δίνει όλα στην τελική ευθεία για το δεύτερο γύρο, από την περιοχή της Νορμανδίας, όπου στον Α' γύρο κατετάγη τρίτη. Το επιτελείο της κάνει ό,τι μπορεί για να απομακρυνθεί από την ακραία ρητορική.

Το πρωτοσέλιδο της Δευτέρας στη Libération της θυμίζει όμως, όλα όσα θέλει να ξεχάσει: «Ο κόσμος σύμφωνα με την Μαρίν Λεπέν» γράφει ο τίτλος με την ίδια να βρίσκεται γύρω από τον Πούτιν, τον Άσαντ, τον Τραμπ και τον Όρμπαν!

Από την πλευρά του, ο Μακρόν κάνει ό,τι μπορεί για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος, έχοντας ρίξει μεγάλο βάρος στις... γέφυρες με την Αριστερά, του Μελανσόν, ψηφοφόροι που ανήκουν κυρίως στη νέα γενιά. Κάπως έτσι κυκλοφόρησε και η φωτογραφία του Γάλλου προέδρου σε μια χαλαρή στιγμή με ανοιχτό πουκάμισο στον καναπέ, θέλοντας να κερδίσει επικοινωνιακά στη νεολαία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA