ΔΙΕΘΝΗ
19/04/2022 07:52

ΗΠΑ: Συναγερμός στη Λουιζιάνα λόγω διαρροής χλωρίου από χημικό εργοστάσιο 

Διαρροή χλωρίου από χημικό εργοστάσιο της εταιρείας Dow Chemical έχει σημάνει συναγερμό στην περιοχή με την Αστυνομία της Λουιζιάνας να έχει δώσει εντολή να βρουν ασφαλές μέρος οι κάτοικοι

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΗΠΑ: Συναγερμός στη Λουιζιάνα λόγω διαρροής χλωρίου από χημικό εργοστάσιο 
(πηγή: twitter)
Ανάγνωση:

Σε συναγερμό βρίσκεται από το πρωί της Μ. Τρίτης η Λουιζιάνα λόγω διαρροής χλωρίου από χημικό εργοστάσιο της εταιρείας Dow Chemical. Οι αρχές της πόλεις έχουν εκδώσει ανακοίνωση ώστε οι πολίτες να αναζητήσουν «καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται» και να αποφεύγουν τα ανοικτά παράθυρα αλλά και τη χρήση κλιματιστικών. Παράλληλα πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνας έκλεισε αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο και στις δύο κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας: «Έχει σημειωθεί απελευθέρωση χλωρίου στις εγκαταστάσεις της Olin στο Πλάκουμιν. Η ομάδα έκτακτης ανάγκης στο εργοστάσιο δεσμεύτηκε αμέσως και εργαζόμαστε για να σταματήσουμε τη διαρροή. Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις έλαβαν άμεσες προφυλάξεις ασφαλείας, ενώ η ομάδα άρχισε να εργάζεται για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Έχει εγκατασταθεί ένα καταφύγιο και οι τοπικοί δρόμοι έχουν κλείσει προσωρινά. Θα παράσχουμε πρόσθετες πληροφορίες μόλις είναι διαθέσιμες».

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΗΠΑ ΧΗΜΙΚΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ