Μενού
  • Α-
  • Α+

Άλλοι οκτώ ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού στη Σαγκάη τις προηγούμενες 24 ώρες, μετέδωσε σήμερα η κινεζική κρατική τηλεόραση. Ο απολογισμός του τρέχοντος ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην κινεζική οικονομική πρωτεύουσα, μεγάλο μέρος της οποίας εξακολουθεί να τελεί σε lockdown, έφθασε έτσι τους 25 νεκρούς.

Διαβάστε ακόμηΕπιστήμονες μιλούν για την καθημερινότητα εν μέσω lockdown

Οι αρχές στη μητρόπολη των κάπου 25 εκατομμυρίων κατοίκων επιβεβαίωσαν εξάλλου το ίδιο διάστημα 2.634 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις οποίες έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα και άλλες 15.891 ασυμπτωματικές. Η έξαρση της πανδημίας στη Σανγκάη χαρακτηρίζεται η σοβαρότερη στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος αφότου εκδηλώθηκε η υγειονομική κρίση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την εκδήλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019, το Πεκίνο έχει καταφέρει –τουλάχιστον κατά τα επίσημα δεδομένα– να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων κάτω από τους 5.000 νεκρούς και τον αριθμό των μολύνσεων γύρω στις 200.000 συνολικά. Οι αριθμοί αυτοί, θεαματικά κατώτεροι από αυτούς που ανακοινώνονται σε διεθνές επίπεδο, θεωρούνται γενικά πολύ υποτιμημένοι. Η κινεζική οικονομική πρωτεύουσα όμως πλέον έχει μετατραπεί σε θέατρο της πιο σοβαρής έξαρσης της πανδημίας στον ασιατικό γίγαντα αφότου άρχισε η υγειονομική κρίση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA