Μενού
  • Α-
  • Α+

Καμπάνα 11 εκατ. ρουβλίων (τουλάχιστον 126.000 ευρώ) επέβελε ρωσικό δικαστήριο στη Google γιατί δεν κατέβασε fake news σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και για βίντεο στο YouTube που παρήγαγαν ουκρανικές ακροδεξιές ομάδες.

Η ρωσική υπηρεσία επιτήρησης των επικοινωνιών (Roskomnadzor) δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα πως λαμβάνει μέτρα προκειμένου να τιμωρήσει την Google για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στο YouTube. Προηγουμένως είχε προειδοποιήσει την αμερικανική εταιρία ότι θα της επέβαλλε πρόστιμο αν δεν συμμορφωνόταν, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης διαμάχης με ξένες τεχνολογικές εταιρίες και ΜΜΕ για τον έλεγχο των πληροφοριακών ροών.

Η Google κρίθηκε ένοχη για διοικητικές παραβάσεις και καταδικάστηκε σε πρόστιμο 4 εκατομμυρίων και 7 εκατομμυρίων ρουβλίων σε δύο υποθέσεις, ανέφερε σήμερα το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας. H Google δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA