Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν, δήλωσε τοπικός διοικητής των Ταλιμπάν. «Έκρηξη σημειώθηκε στη 2η περιφέρεια μέσα σε σιιτικό τέμενος, πάνω από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν» δήλωσε στο Reuters ο Μοχάμαντ Ασίφ Γουαζέρι, εκπρόσωπος της διοίκησης των Ταλιμπάν στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ. Υπάρχουν αναφορές ακόμα και για 50 τραυματίες. 

Το περιστατικό συνέβη δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις σε σχολείο της περιοχής της δυτικής Καμπούλ, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες Χαζάρα. Από τις εκρήξεις αυτές έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν. Κάτοικος της Μαζάρ-ι-Σαρίφ δήλωσε ότι βρισκόταν με την αδελφή της σε κοντινή αγορά όταν άκουσε μια μεγάλη έκρηξη και είδε καπνό να υψώνεται πάνω από την περιοχή του σιιτικού τεμένους. «Τα τζάμια των καταστημάτων έσπασαν, υπήρχε συνωστισμός και όλοι άρχισαν να τρέχουν», δήλωσε η γυναίκα, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA