Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αναβάθμιση του απερχόμενου πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ως υφυπουργό Ενεργειακών Πόρων του υπουργείου Εξωτερικών, αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.  Ο Αμερικάνος πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διορίσει σε θέσεις «κλειδιά» τέσσερα στελέχη της κυβέρνησής του μεταξύ αυτών και τον πρέσβη.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ούτε το Ορθόδοξο Πάσχα δεν σταματά τις ρωσικές επιθέσεις στη Μαριούπολη

Εν μέσω παγκόσμιας ενεργειακή κρίσης, με τις ΗΠΑ να διαδραματίζουν στον τομέα της ενέργειας πρωταγωνιστικό ρόλο ως προμηθεύτρια χώρα σε φυσικά αέριο και πετρέλαιο και με τον πόλεμο στην Ουκρανία σε εξέλιξη η επιτελική θέση στην οποία διορίζεται Τζέφρι Πάιατ έχει ιδιαίτερη σημασία αφού έχει εμπειρία στα θέματα της Ουκρανίας όπου υπηρέτησε ως πρέσβης πριν έρθει στην Ελλάδα ενώ είναι γνώστης των ενεργειακών θεμάτων αφού είχε ιδιαίτερη δραστηριότητα με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Το βιογραφικό που ακολουθεί την υποψηφιότητα του Πάιατ στην επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες 22 Απριλίου , αναφέρονται τα εξής:

Μέλος διπλωμάτης καριέρας του υπουργείου Εξωτερικών υπηρέτησε ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, από το 2016. Πριν από αυτό, ο Πάιατ ήταν Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία και Αναπληρωτής Βοηθός του Υπουργού Εξωτερικών στο Γραφείο Υποθέσεων Νότιας και Κεντρικής Ασίας.

Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής στην Αποστολή των ΗΠΑ στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη της Αυστρίας. Υπηρέτησε επίσης στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Νέο Δελχί της Ινδίας ως Αναπληρωτής Αρχηγός της Αποστολής και ως Πολιτικός Σύμβουλος.

Υπηρέτησε ως Οικονομικός Υπεύθυνος στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ και ως κύριος υπάλληλος στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Λαχόρη του Πακιστάν. Από τότε που εντάχθηκε στην Υπηρεσία Εξωτερικών το 1989, ο Pyatt υπηρέτησε επίσης ως Διευθυντής για τη Λατινική Αμερική στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ως Ειδικός Βοηθός στο Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, στο Γραφείο Διαμερικανικών Υποθέσεων και στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στο Νέο Δελχί της Ινδίας και στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεγκουσιγκάλπα της Ονδούρας.

Ο Πάιατ έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός Προεδρικού Βραβείου Τιμής. Απέκτησε πτυχίο B.A. από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Irvine και M.A από το Πανεπιστήμιο Yale. Με καταγωγή από την Καλιφόρνια, μιλάει ισπανικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA