Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Συντηρητικό κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξετάζει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες βουλευτής παρακολουθούσε πορνογραφικό υλικό στο τηλέφωνό του στην αίθουσα συζητήσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, όπως μετέδωσε σήμερα το δίκτυο PA Media. Δύο βρετανικές εφημερίδες ανέφεραν νωρίτερα ότι ένας άνδρας, βουλευτής των Συντηρητικών, εθεάθη από συναδέλφους του να παρακολουθεί πορνογραφικό υλικό ενώ βρισκόταν στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το δίκτυο PA Media, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών Κρις Χίτον-Χάρις διερευνά τις αναφορές αυτές, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη DailyMail, ο ισχυρισμός για τον βουλευτή ειπώθηκε σε μια συνάντηση γυναικών πολιτικών σχετικά με τη σεξιστική κουλτούρα που επικρατεί στο Κοινοβούλιο, στην οποία συμμετείχαν πρόσωπα όπως η Τερέζα Μέι.

Ο βουλευτής δεν κατονομάστηκε, αλλά μια γυναίκα βουλευτής είπε στη συνεδρίαση της Τρίτης ότι είχαν καθίσει δίπλα του εκείνη τη στιγμή, ενώ μια δεύτερη το επιβεβαίωσε. Υπήρχαν επίσης ισχυρισμοί ότι το έκανε και σε άλλες περιπτώσεις στην αίθουσα, όπως και όταν συμμετείχε σε ακρόαση της επιτροπής των Κοινοτήτων.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και θα ληφθούν μέτρα», αναφέρουν στελέχη από το γραφείο των Συντηρητικών στο Κοινοβούλιο στη DailyMail ενώ η βουλευτής των Τόρις, Πολίν Λέιθαμ, ζήτησε από τον κατηγορούμενο βουλευτή να παραιτηθεί, λέγοντας στο GB News: «Πρέπει να φύγει αν αποδειχθούν αληθινοί ισχυρισμοί, κάτι που σημαίνει ότι η υπουργική του σταδιοδρομία έχει ολοκληρωθεί αλλά και η κοινοβουλευτική του καριέρα πιθανώς. Απλώς δεν συγχωρείται με κανέναν τρόπο. Είναι εντελώς σοκαριστικό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA