Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τουρκική κυβέρνηση καταδίκασε την ενέργεια της Γερμανίας να καλέσει στο ΥΠΕΞ τον Τούρκο πρεσβευτή - H Γερμανία έχει ποδοπατήσει τη δικαιοσύνη πολλές φορές στο παρελθόν ανέφερε ο  Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης  Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ καταδίκασε την ενέργεια της Γερμανίας να καλέσει τον πρεσβευτή της Άγκυρας στο υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με μια νομική υπόθεση σήμερα, λέγοντας ότι ήταν μια «ανοικτή προσπάθεια να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας».

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Απομακρύνθηκε από βουλευτής ο Νιλ Πάρις - Εβλεπε ακατάλληλα βίντεο στη Βουλή

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως ο Τούρκος πρεσβευτής κλήθηκε σχετικά με την καταδίκη του φιλάνθρωπου Οσμάν Καβαλά τη Δευτέρα, 25 Απριλίου σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρους. Ο Μποζντάγκ είπε πως η Γερμανία έχει ποδοπατήσει τη δικαιοσύνη πολλές φορές στο παρελθόν και είπε ότι θα πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Βερολίνο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την καταδίκη σε ισόβια του Τούρκου μαικήνα Οσμάν Καβάλα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως καλέσαμε σήμερα τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο υπουργείο Εξωτερικών και πως εξηγήσαμε γι' άλλη μια φορά με μεγάλη σαφήνεια τη θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης", δήλωσε ο εκπρόσωπος στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης "θα ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA