ΔΙΕΘΝΗ
29/04/2022 22:30

ΗΠΑ: Δεν ακυρώνεται το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων την ημέρα που επιβλήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ

«Νομίζω ότι η ετυμηγορία ήταν σαφής», σχολίασε λακωνικά η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίτσια Τζέιμς - Συνεχίζεται το πρόστιμο 10.000 δολαρίων την ημέρα για τον Τραμπ - Ο πρώην πρέοδρος των ΗΠΑ αρνείται ότι διέπραξε απάτη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΗΠΑ: Δεν ακυρώνεται το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων την ημέρα που επιβλήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ
Πηγή: (Associated Press)
Ανάγνωση:

Δικαστής της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ένας δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να ακυρώσει την καταδίκη του πρώην προέδρου για παρακώλυση της δικαιοσύνης. Παράλληλα διατήρησε και το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων ημερησίως που θα πρέπει να καταβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ επειδή αγνόησε την κλήτευση της γενικής εισαγγελίας της Νέας Υόρκης να παραδώσει έγγραφα σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογενειακής εταιρείας Trump Organization.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον είπε ότι δεν τον ικανοποιεί η ένορκη κατάθεση που υπέβαλε ο Τραμπ και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο πρώην πρόεδρος ερεύνησε ενδελεχώς για να εντοπίσει τα έγγραφα που του ζητά η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς. «Εκπλήσσομαι που φαίνεται ότι δεν έχει κανένα έγγραφο, όλα βρίσκονται στην εταιρεία», είπε ο δικαστής.

Η Τζέιμς υποστηρίζει ότι από την έρευνά της βρήκε αποδείξεις ότι η εταιρεία Trump Organization, που διαχειρίζεται ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα σε όλον τον κόσμο, παρείχε παραπλανητικές πληροφορίες στις τράπεζες και τις φορολογικές αρχές ώστε να εξασφαλίζει δάνεια και φοροαπαλλαγές. Ο Τραμπ αρνείται ότι διέπραξε απάτη και υποστηρίζει ότι η έρευνα είναι πολιτικά υποκινούμενη επειδή η Λετίσια Τζέιμς εξελέγη στο αξίωμά της με τους Δημοκρατικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ