Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια μαγευτική διαδρομή που είναι κάτι παραπάνω από 3.900 χιλιόμετρα. Που ξεκινάει από το Σικάγο και καταλήγει στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. «Η μητέρα όλων των δρόμων» όπως λένε στις ΗΠΑ.  Το απόλυτο road trip.  Η Google με το σημερινό της Doodle γιορτάζει τον θρυλικό Route 66, μια διαδρομή που «γεννήθηκε» για να μαγεύει τους επισκέπτες της.

Με μήκος 3,948 χιλιόμετρα ή εναλλακτικά 2,453 μίλια, διασχίζει 8 πολιτείες των ΗΠΑ. Ιλινόις, Μισούρι, Κάνσας, Οκλαχόμα, Τέξας, Νέο Μεξικό, Γιούτα, Αριζόνα, Νεβάδα και Καλιφόρνια. Καλύπτει 630 χιλιόμετρα στο Νέο Μεξικό τα περισσότερα από κάθε άλλη πολιτεία. Στον αντίποδα καλύπτει τα λιγότερα χιλιόμετρα, 21 για την ακρίβεια, στο Κάνσας.

Ο Route 66 εγκαινιάστηκε έναν αιώνα περίπου πριν από το σήμερα, και πιο συγκεκριμένα το 1926, χαρτογραφώντας ένα νέο οδικό δίκτυο από ήδη προϋπάρχοντες δρόμους, με μοναδική αλλαγή να αποτελεί η ενιαία σηματοδότηση αυτών των δρόμων ως Route 66, έτσι ώστε να παρακαμφθεί η ασυνέχεια της διαδρομής όταν οι οδηγοί περνούσαν τα σύνορα μεταξύ των πολιτειών.

Ο δρόμος χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα κατά τις δεκαετίες του 50’ και του 60’ από χιλιάδες Αμερικάνους τουρίστες που επιθυμούσαν να επισκεφτούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους δημοφιλή αξιοθέατα, όπως η Disneyland και το Grand Canyon.

Έχει 3 διαφορετικές ζώνες ώρας. Το υψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι το Arizona Divide στα 2,237 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το χαμηλότερο σημείο βρίσκεται στην Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια, που βρίσκεται ακριβώς στο επίπεδο της θάλασσας.

Παράλληλα, οι τουρίστες μπορούσαν να πληρώσουν για να απολαύσουν ποικίλου εύρους ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως η live παρακολούθηση κροταλιών στην έρημο, η επίσκεψη καταυλισμών ιθαγενών Αμερικάνων, η εξερεύνηση σπηλαίων, η ιππασία και η παρακολούθηση καουμπόικων ταινιών.

Στην πορεία θα συναντήσει κανείς το «διαβόητο» νεκροταφείο των Κάντιλακ στο Τέξας - θα τις βρει μισοθαμμένες στο έδαφος και βαμμένες σε διάφορα χρώματα.

Το 1948, οι αδερφοί McDonald, θα ανοίξουν το πρώτο κατάστημα McDonald’s στον κόσμο κατά μήκος της περίφημης διαδρομής, στην Καλιφόρνια. Αρχικά ήταν ένα εστιατόριο μπάρμπεκιου. Αποφάσισαν να σερβίρουν όμως τα περίφημα burgers και milkshakes, για να εξυπηρετούν πιο γρήγορα τους ταξιδιώτες.

Ο Route 66 αποτελεί ίσως ένα από τα πιο νοσταλγικά ταξίδια που μπορεί να κάνει κάποιος, ιδιαίτερα αν αυτός ο κάποιος είναι φανατικός της κουλτούρας του φαρ ουεστ, της country μουσικής, των ερημικών τοπίων, και της αισθητικής της δεκαετίας του 60’.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA