ΔΙΕΘΝΗ
04/05/2022 22:05

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 85 αρχαίους τάφους

85 αρχαίους τάφους έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αίγυπτο - Για σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη κάνει λόγο το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων - Βρέθηκαν 30 πιστοποιητικά θανάτου με αναλυτικά στοιχεία για τους νεκρούς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 85 αρχαίους τάφους
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως 85 τάφους στην επαρχία Σοχάγκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (4/5) το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Πρόκειται για τάφους που χρονολογούνται από την περίοδο του Αρχαίου Βασιλείου της Αιγύπτου πριν από περίπου 4.500 χρόνια, μέχρι τη Δυναστεία των Πτολεμαίων που κυβέρνησε από το 305 π.Χ. μέχρι το 30 π.Χ.

Η αρχαιολογική αποστολή στην περιοχή Γκαμπάλ Ελ Χαρίντι, που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου, ανακάλυψε δίπλα στις μούμιες 30 πιστοποιητικά θανάτου με αναλυτικά στοιχεία για τους νεκρούς (όπως όνομα, επάγγελμα, ηλικία και ονόματα γονέων), γραμμένα στην αρχαία ελληνική γλώσσα και σε αιγυπτιακά ιερογλυφικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. Ορισμένοι από τους τάφους είχαν λαξευτεί σε βουνοπλαγιά και κάποιοι είχαν διαδρόμους που οδηγούσαν στους ταφικούς θαλάμους.

Οι αρχαιολόγοι έφεραν επίσης στο φως έναν πλινθόκτιστο πύργο που χρονολογείται από την εποχή του Πτολεμαίου Γ’, του τρίτου Φαραώ της Δυναστείας των Πτολεμαίων, ο οποίος κυβέρνησε από το 246 π.Χ. έως το 222 π.Χ. Όπως εξηγεί το αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, ο πύργος χτίστηκε για την επίβλεψη των συνόρων, την είσπραξη φόρων και τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στον ποταμό Νείλο. Από τα ευρήματα ξεχωρίζουν επίσης τα ερείπια ενός ναού, αφιερωμένου στη θεά Ισιδα, ο οποίος είχε μήκος 33 μέτρων και πλάτος 14 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑΦΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ