Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αρχές της Δημοκρατίας των Φίτζι κατάσχεσαν την αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων θαλαμηγό του Ρώσου ολιγάρχη Σουλεϊμάν Κερίμοφ με βάση το αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Στον Κερίμοφ έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: Bill Gates: Το Twitter μπορεί να γίνει χειρότερο επί των ημερών του Elon Musk

Δικαστήριο των Φίτζι είχε αποφασίσει την Τρίτη (3/5) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να κατασχέσουν ένα ρωσικής ιδιοκτησίας σούπερ γιοτ, εβδομάδες αφότου έφτασε και κατασχέθηκε από την αστυνομία. Σύμφωνα με το Reuters, στον Κερίμοφ έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2014 και το 2018 ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία και την Ουκρανία.

Αξίζει να αναφερθεί πως η «Taskforce KleptoCapture» του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει επικεντρωθεί στην κατάσχεση σκαφών αναψυχής και άλλων πολυτελών περιουσιακών στοιχείων σε μια προσπάθεια να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το πολυτελές πλοίο Amadea, έφτασε στα Φίτζι τον περασμένο μήνα μετά από ένα ταξίδι 18 ημερών στον Ειρηνικό από το Μεξικό.

Το γραφείο ελέγχου ξένων περιουσιακών στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ όρισε τον Κερίμοφ ως μέρος μιας ομάδας Ρώσων ολιγαρχών που επωφελούνται από τη ρωσική κυβέρνηση μέσω της διαφθοράς και των δραστηριοτήτων της σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής της Κριμαίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA