Μενού
  • Α-
  • Α+

Είκοσι δύο νεκροί και περισσότεροι από 70 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από την έκρηξη στο εμβληματικό ξενοδοχείο Saratoga στο κέντρο της Αβάνας στην Κούβα. Ακόμη τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια χθες βράδυ, ανέφερε η δημόσια τηλεόραση στην Κούβα, κάπου μια ώρα μετά την ανακοίνωση νεότερου επίσημου απολογισμού των θυμάτων που έκανε λόγο για δεκαοκτώ νεκρούς, ανάμεσά τους ένα παιδί. Πάνω από εβδομήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Τι περιλαμβάνει η νέα στρατιωτική βοήθεια 150 εκατ. δολαρίων του Τζο Μπάιντεν

Οι αρχές διαβεβαίωσαν πως υπάρχουν επιζώντες στα συντρίμμια. Ομάδα με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στάλθηκε να συμμετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Ψάχνει ιδίως γυναίκα με την οποία διασώστες μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή. Νωρίτερα ο Μιγκέλ Γκαρσία, διευθυντής του νοσοκομείου Calixto Garcia, όπου διακομίστηκαν αρκετοί τραυματίες, ανακοίνωνε πως έντεκα βρίσκονται «σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση».

«Παιδί δύο ετών χειρουργείται» καθώς υπέστη «κρανιακό κάταγμα», είπε από την πλευρά του ο Μιγκέλ Ερνάν Εστέβες, διευθυντής του νοσοκομείου Hermanos Almejeiras.Ο πρώτος γραμματέας της οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Αβάνα, ο Λουίς Αντόνιο Τόρες Ιρίμπαρ, είπε νωρίτερα πως «αγνοούνται 13 άνθρωποι», ωστόσο εκτίμησε πως «είναι πιθανό να έχουν παγιδευτεί κι άλλοι» στα συντρίμμια.

Δεν υπάρχει κανένας ξένος μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με τις αρχές. Το Saratoga, εμβληματικό κτίριο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, στο κέντρο της παλιάς Αβάνας, δυο βήματα από το κοινοβούλιο της Κούβας, θα άνοιγε για τους τουρίστες ξανά την Τρίτη, έπειτα από εργασίες ανακαίνισης περίπου δυο ετών. Στο εσωτερικό του βρίσκονταν κυρίως εργάτες και υπάλληλοι, που ετοίμαζαν τους χώρους για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.

Πολλά οχήματα καταστράφηκαν γύρω από το ξενοδοχείο, που είχε φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια διάφορες διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα. Το κτίριο, που ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα, μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Ανακαινίστηκε –έγινε πιο πολυτελές– το 2005.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA