Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα στις Αφγανές να φορούν δημοσίως μπούρκα έστειλε ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, κάτι που οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας από το ισλαμιστικό κινημα.  «Θα πρέπει να φορούν τσάντρι (σ.σ. άλλο όνομα της μπούρκας), διότι είναι παραδοσιακό και δείχνει σεβασμό», αναφέρει το διάταγμα που υπέγραψε ο Χιμπατουλάχ Αχουντζάντα.

Διαβάστε ακόμη: Ελον Μασκ: Τα σχέδια για το Twitter - Απολύει 1.000 εργαζόμενους και βάζει μηνιαία συνδρομή για τους χρήστες

Το σχετικό διάταγμα παρουσιάστηκε σήμερα από την κυβέρνηση των Ταλιμπάν σε δημοσιογράφους στην Καμπούλ. «Οι γυναίκες που δεν είναι ούτε πολύ μικρές ούτε πολύ μεγάλες θα πρέπει να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βρίσκονται μπροστά σε έναν άνδρα που δεν ανήκει στην οικογένειά τους», προκειμένου να αποφύγουν να τον προκαλέσουν, σημειώνει το διάταγμα. «Αν δεν έχουν κάποια σημαντική δουλειά να κάνουν εκτός σπιτιού, είναι καλύτερο να παραμένουν μέσα», προσθέτει.

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021 υποσχόμενοι μια πιο ανεκτική διακυβέρνηση σε σχέση με το πρώτο τους καθεστώς το 1996-2001. Όμως έκτοτε έχουν περιορίσει τα δικαιώματα των Αφγανών, κυρίως των γυναικών και των κοριτσιών, οι οποίες αποκλείστηκαν από την εκπαίδευση και μεγάλο μέρος του δημόσιου τομέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA