ΔΙΕΘΝΗ
08/05/2022 02:15

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση πυραύλου «αγνώστου τύπου» - Η 15η δοκιμή για φέτος

Είναι η 15η οπλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας για φέτος, η οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές εκτοξεύσεις βαλλιστικών και υπερηχητικών πυραύλων. Τον Μάρτιο εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), τερματίζοντας το μορατόριουμ που είχε κηρύξει μονομερώς το 2017

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση πυραύλου «αγνώστου τύπου» - Η 15η δοκιμή για φέτος
Πηγή: AP
Ανάγνωση:

Νέα εκτόξευση πυραύλου «αγνώστου τύπου» από τη Βόρεια Κορέα σημειώθηκε το Σάββατο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap. Ο στρατός της Νότιας Κορέας επισημαίνει πως η εκτόξευση έγινε από τις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας και εκτιμά πως πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο.

Διαβάστε ακόμη: Ελον Μασκ: Τα σχέδια για το Twitter - Απολύει 1.000 εργαζόμενους και βάζει μηνιαία συνδρομή για τους χρήστες

Και το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας επεσήμανε στο Twitter ότι ενδέχεται να πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο. Την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει έναν άλλο πύραυλο προς τη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, αφού η Πιονγκγιάνγκ δεσμεύθηκε να αναπτύξει τις πυρηνικές της δυνάμεις «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα». Ο ηγέτης της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε επισημάνει προ ημερών πως τα πυρηνικά έχουν ρόλο πρωτίστως αποτρεπτικό, θα μπορούσαν, όμως, να χρησιμοποιηθούν εάν απειληθούν τα «θεμελιώδη συμφέροντα» της Βόρειας Κορέας.

Είναι η 15η οπλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας για φέτος, η οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές εκτοξεύσεις βαλλιστικών και υπερηχητικών πυραύλων. Τον Μάρτιο εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), τερματίζοντας το μορατόριουμ που είχε κηρύξει μονομερώς το 2017. Η Βόρεια Κορέα αψηφά, παράλληλα, τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ πως είναι έτοιμες για διάλογο. Η διαδικασία διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου παραμένει στο απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ