ΔΙΕΘΝΗ
08/05/2022 04:10

Amazon: Aπολύθηκαν τουλάχιστον 6 ανώτατα στελέχη επειδή εκδήλωσαν... συνδικαλιστική δράση

Μετά την ψήφο για την δημιουργία σωματείου στο Staten Island, τουλάχιστον έξι ανώτατα στελέχη απολύθηκαν από την Amazon λόγω συνδικαλιστικής δράσης - Στη συγκεκριμένη αποθήκη απασχολούνται πάνω από 8.300 υπάλληλοι

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Amazon: Aπολύθηκαν τουλάχιστον 6 ανώτατα στελέχη επειδή εκδήλωσαν... συνδικαλιστική δράση
Διαμαρτυρία εργαζομένων της Amazon (Πηγή: Getty)
Ανάγνωση:

Το λιγότερο έξι ανώτερα διευθυντικά στελέχη που συμμετείχαν σε συνδικαλιστική δράση στη Νέα Υόρκη φέρεται να απέλυσε η Amazon. Οι εν λόγω απολύσεις θεωρούνται η απάντηση της εταιρείας για την Εργατική Ένωση Amazon που ιδρύθηκε τον Απρίλιο στο Staten Island και θεωρείται ως «ιστορική νίκη» σε βάρος του επιχειρηματικού κολοσσού των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: Ελον Μασκ: Τα σχέδια για το Twitter - Απολύει 1.000 εργαζόμενους και βάζει μηνιαία συνδρομή για τους χρήστες

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα προφίλ τους στο LinkedIn, οι περισσότεροι από τους απολυμένους δούλευαν στην εταιρεία πάνω από έξι χρόνια, αναφέρουν οι New York Times. H εταιρεία από την πλευρά της ανέφερε πως οι «αλλαγές» έγιναν μετά από αξιολόγηση εβδομάδων «της λειτουργίας και της ηγεσίας» της αποθήκης στο Staten Island όπου απασχολούνται πάνω από 8.300 άνθρωποι.

«Μέρος της κουλτούρας μας στην Amazon είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς και θεωρούμε πως είναι σημαντικό να δίνουμε χρόνο στην αξιολόγηση του αν κάνουμε ή όχι το καλύτερο που μπορούμε για την ομάδα μας» ανέφερε σχετικά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η δημιουργία του φορέα εκτιμάται ότι αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τους εργαζομένους να ενισχύσουν τον εργασιακό ακτιβισμό και να προλειάνουν το έδαφος για ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλους τομείς. Αρκετοί δε συνδικαλιστές θεωρούν την Amazon υπαρξιακή απειλή στα εργασιακά δικαιώματα, καθώς επηρεάζει πολλές βιομηχανίες και συνήθως η στάση της κυριαρχεί.

Η Amazon στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πάνω από 800.000 υπαλλήλους (στην Ευρώπη το προσωπικό της είτε είναι οργανωμένο είτε καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις), αλλά έχει και μακρά ιστορία αντισυνδικαλιστικών τακτικών γράφει το Quartz. Η εταιρεία, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είχαν δηλώσει πρώην στελέχη της, ανησυχεί ότι τα συνδικάτα εμποδίζουν τη δυνατότητά της να προχωρά σε προσλήψεις (αλλά και σε απολύσεις) για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες όπως αυξομειώνονται μέσα στη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
AMAZON ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΗΠΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ