Μενού
  • Α-
  • Α+

Η «ελευθερία λόγου» που έχει υποσχεθεί ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για το Twitter - από τη στιγμή που το εξαγόρασε - έχει προβληματίσει τους πάντες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς κανείς δεν ξέρει τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η αλλαγή στη δημόσια σφαίρα. Η προοπτική να απελευθερωθεί πλήρως το περιεχόμενο που θα δημοσιεύει το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί προβληματισμό πολύ εντονότερο από εκείνον που εξέφρασε μια μάλλον περιορισμένη μειονότητα παρατηρητών όταν το Twitter υιοθέτησε ένα είδος ευρέως αποδεκτής και, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, καλόπιστης λογοκρισίας. Η Λίζα Αν, πρώην πορνοστάρ και ευρέως γνωστή στον κόσμο, είναι ακόμη ένας άνθρωπος που αντιτάσσεται στα πλάνα του Ελον Μασκ. Τον κατηγορεί μάλιστα ότι αν συνεχίσει να μην απαγορεύει τα πορνό στην πλατφόρμα, είναι «ο μεγαλύτερος διακινητής πορνογραφικού υλικού σε ανήλικους». 

Διαβάστε ακόμη: Ρωσία: «Εντυσαν» παιδιά τανκ με το σύμβολο «Ζ» για την Ημέρα της Νίκης της Σοβιετικής Ένωσης

https://www.instagram.com/p/CdRyIvOpunh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Ελπίζω ο Μασκ να σταματήσει αυτό που γίνεται με το Twitter. Να ζητά δηλαδή την ταυτότητα των χρηστών για να επιβεβαιώνεται ότι οι χρήστες του είναι ενήλικες».  Το Twitter είναι μία από τις λίγες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει το πορνό, αν και οι χρήστες δεν επιτρέπεται να δημοσιεύουν άσεμνο περιεχόμενο σε φωτογραφίες προφίλ ή σε βίντεο ζωντανής ροής. Πάντως, από τη στιγμή που σε δημόσιες δηλώσεις του, ο Μασκ υπόσχεται να καταργήσει τη λογοκρισία στο Twitter, δεν έχει γίνει γνωστό πως θα εκπληρωθεί η επιθυμία της Λίζα Ανν. 

https://www.instagram.com/p/CdVssnigx2e/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα σχέδια του Ελον Μασκ για το Twitter 

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να απολύσει 1.000 υπαλλήλους από το Twitter μόλις ολοκληρωθεί η αγορά του. Πιστεύεται ότι θα απολύσει πολλά από τα μέλη του προσωπικού της εταιρείας μετά τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου έξι μήνες. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, όμως, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος πρόκειται να κάνει χιλιάδες νέες προσλήψεις, αυξάνοντας τους υπαλλήλους τις εταιρείας στους 11.000, από 7.500 σήμερα.

Σε εταιρικό επίπεδο, ο Μασκ είχε προηγουμένως διατυπώσει την ιδέα να κλείσει τα κεντρικά γραφεία του Σαν Φρανσίσκο προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να μην λαμβάνουν μισθό, μειώνοντας άλλα 3 εκατομμύρια δολάρια από τα έξοδα. Οι αλλαγές που κάνει ο Μασκ είναι μέρος του σχεδίου του να αυξήσει τα ετήσια έσοδα του Twitter. Από τα 5 δισ. θέλει να τα εκτοξεύσει στα 26,4 δισ. δολάρια. Η διαφήμιση στην πλατφόρμα αναμένεται να μειωθεί στο 45% των συνολικών εσόδων από περίπου 90% που ήταν μέχρι το 2020. Μέχρι το 2028, σχεδιάζει οι διαφημίσεις να αποφέρουν έσοδα 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων , ενώ οι συνδρομές αναμένεται να τραβήξουν άλλα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση.

Λέγεται ότι ο Μασκ ευνοεί ένα μοντέλο που βασίζεται σε συνδρομές έναντι της χρηματοδότησης από τους διαφημιστές, καθώς θα έκανε το Twitter λιγότερο υπεύθυνο για την πίεση των διαφημιστών. Έχει μάλιστα προτείνει στους χρήστες να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του νομίσματος Dogecoin, για το οποίο ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κρύβει ιδιαίτερη αδυναμία. Σχεδιάζει επίσης να δει την ταμειακή ροή του Twitter να αυξάνεται στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025 και στα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2028.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA