Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να μεταφέρει τον πόλεμο πέρα από το Ντονμπάς και στην Υπερδνειστερία, σύμφωνα με την επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έιβριλ Χέινς. Ο Πούτιν σχεδιάζει μακροχρόνιο πόλεμο, υπολογίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα χάσουν την αποφασιστικότητά τους.

Διαβάστε ακόμη: Εγκαταλελειμμένα πτώματα Ρώσων στρατιωτών σε τρένα ψυγεία – Το Κίεβο πληρώνει τις κηδείες

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ακόμα και αν η Ρωσία καταφέρει να ενισχύσει τις προσπάθειές της, «δεν είμαστε σίγουροι ότι η μάχη στο Ντονμπάς θα τερματίσει αποτελεσματικά τον πόλεμο» είπε η Χέινς, επισημαίνοντας τις «μαξιμαλιστικές βλέψεις» του Ρώσου προέδρου πέρα από την Ουκρανία. «Ο Πούτιν πιθανότατα θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία για να υποστηρίξει την πολεμική προσπάθεια στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Χέινς συνέχισε, λέγοντας πως «ο αβέβαιος χαρακτήρας της μάχης... σε συνδυασμό με την πραγματικότητα ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει μια αναντιστοιχία μεταξύ των φιλοδοξιών του και των σημερινών συμβατικών στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ρωσίας σημαίνει ότι οι επόμενοι μήνες θα μπορούσαν να είναι πιο απρόβλεπτοι και δυνητικά κλιμακούμενοι».

Σύμφωνα πάντως με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο Ρώσος πρόεδρος είναι εξαιρετικά υπολογιστής και το πρόβλημα του είναι τώρα πως «δεν έχει δρόμο να βγει» από τη σύρραξη, προσθέτοντας πως ο ίδιος και κυβέρνησή του εξετάζουν «τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό».  

Νωρίτερα την Δευτέρα, ο κ. Μπάιντεν υπέγραψε νόμο που ενεργοποιεί μέτρο της εποχής του Ρούζβελτ για να επιταχυνθούν οι παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο, μιλώντας για «άλλο ένα σημαντικό εργαλείο στις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση και τον λαό της Ουκρανίας στον αγώνα τους να υπερασπιστούν τη χώρα και τη δημοκρατία του έναντι του βάρβαρου πολέμου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA