Μενού
  • Α-
  • Α+

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η συζήτηση γύρω από την υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι δεν έδωσε το «παρών» στον αγαπημένο του ετήσιο αγώνα στο χόκεϊ επί πάγου. Αντί να παίξει μάλιστα, όπως έκανε κάθε χρόνο, δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο... εμφανίστηκε με... περίεργα σημάδια στο πρόσωπό του, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post. 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποχώρησε από τον αγώνα Night Hockey League, στον οποίο «αναμενόταν» να αγωνιστεί και έστειλε ένα μήνυμα ενώ βρισκόταν στο Σότσι, το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας όπου ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας, σύμφωνα με το East2West News. Στις εικασίες για την υγεία του Ρώσου προέδρου προστέθηκαν οι μαύρες κηλίδες στα μάγουλά του, που μπορεί να ήταν καλυμμένες από μακιγιάζ. «Σας εύχομαι καλή τύχη στις μάχες του πάγου και ό,τι καλύτερο», είπε ο Πούτιν στο μήνυμά του. «Και όπως λένε, μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος» ανέφερε σχετικά στο μήνυμά του. Στις αρχές Μαΐου, ο γραμματέας Τύπου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός του κράτους δεν θα λάβει μέρος στο παιχνίδι.

Ο Πούτιν, που έχει μαύρη ζώνη στο τζούντο και έχει συχνά επιδείξει τις αθλητικές του δεξιότητες, καυχήθηκε το 2021 ότι το χόκεϊ επί πάγου του παρείχε μακροζωία και εκμεταλλεύτηκε την εμφάνισή του στον ετήσιο αγώνα για να επισκιάσει τις φήμες για την υγεία του. Φέτος, όμως, προκαλεί ανησυχία η απουσία του, ιδιαίτερα δύο μέρες μετά την εμφάνισή του στις εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Νίκης», κατά την οποία εθεάθη να κουτσαίνει ενώ κάποια στιγμή σκέπασε τα πόδια του με κουβέρτα. 

Πάντως, οι φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου φούντωσαν από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι πάσχει από άνοια, καρκίνο ή και Πάρκινσον. Επίσης, ο Μάρκο Ρούμπιο, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, είναι και μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών στο Κογκρέσο, όπου έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε πως «μακάρι να μπορούσα να πω περισσότερα, αλλά προς το παρόν, μπορώ να πω μόνο ότι είναι εμφανές πως κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν. Ήταν πάντα δολοφόνος, αλλά τώρα το πρόβλημα φαίνεται διαφορετικό και σοβαρό. Φαίνεται να έχει κάποια θέματα υγείας νευρολογικής φύσης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA