Μενού
  • Α-
  • Α+

Η απόφαση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αποτελεί «ξεκάθαρη απειλή» για τη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν θα κάνει την Ευρώπη ή τον κόσμο ασφαλέστερο. Μιλώντας με δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη, ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι είναι λυπηρή η κίνηση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και απείλησε με απάντηση ανάλογη με την κίνηση του Ελσίνκι.

Διαβάστε ακόμηΠόλεμος στην Ουκρανία: Ικανοποίηση ΝΑΤΟ και ΕΕ για την ιστορική ανακοίνωση της Φινλανδίας

Η ηγεσία της Φινλανδίας ανακοίνωσε ότι η χώρα πρέπει να υποβάλει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ «χωρίς καθυστέρηση». Ερωτηθείς εάν αυτό αποτελεί απειλή για τη Ρωσία, ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σίγουρα. Η επέκταση του ΝΑΤΟ δεν κάνει την ήπειρό μας πιο σταθερή και ασφαλή». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Φινλανδία προχώρησε σε «μη φιλικά βήματα» κατά της Ρωσίας.

Ερωτηθείς ποια μορφή θα λάβει η απάντηση της Ρωσίας, είπε ο Πεσκόφ: «Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία επέκτασης του ΝΑΤΟ, ο βαθμός στον οποίο η στρατιωτική δομή θα κινηθεί πιο κοντά στα σύνορά μας». Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Φινλανδία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε διατηρήσει μια πολιτική ουδετερότητας όσον αφορά τη Ρωσία, με την οποία μοιράζεται σύνορα μήκους 1.340 km (830 μίλια).

Η χώρα είναι πλέον πιθανό να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ φέτος, μαζί με τη γειτονική της Σουηδία, μια άλλη παραδοσιακά ουδέτερη δύναμη που απέφυγε να ενταχθεί στη συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA