Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ισπανία πρόκειται να γίνει η πρώτη δυτική χώρα που θα επιτρέπει στις γυναίκες να λάβουν ημέρες «εμμηνορροϊκής άδειας» από τον χώρο εργασίας κάθε μήνα, σύμφωνα με τη νέα προτεινόμενη νομοθεσία που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση Σάντσεθ αναμένεται να εγκρίνει το μέτρο ως μέρος ενός ευρύτερου νομοσχεδίου για την αναπαραγωγική υγεία και τα δικαιώματα των αμβλώσεων, λεπτομέρειες του οποίου αναμένεται να αποκαλυφθούν την Τρίτη, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμηΤουρκία: Επίθεση βουλευτή σε γνωστή ηθοποιό για το στήθος της

Ο προτεινόμενος νόμος θα εισάγει τουλάχιστον τρεις ημέρες ασθενείας κάθε μήνα για τις γυναίκες που υποφέρουν από έντονους πόνους περιόδου, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais. Η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτή η «άδεια υπό ιατρική επίβλεψη» θα μπορούσε να παραταθεί ακόμη και σε πέντε ημέρες για γυναίκες με δυσμηνόρροια που υποφέρουν έντονες κράμπες, ναυτία, ζάλη και έμετο.

Παγκοσμίως, η άδεια για έμμηνο ρύση προσφέρεται επί του παρόντος μόνο σε μικρό αριθμό χωρών, όπως η Ιαπωνία, η Ταϊβάν, η Ινδονησία, η Νότια Κορέα και η Ζάμπια. Σύμφωνα με την Ισπανική Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία, περίπου το ένα τρίτο των γυναικών που έχουν έμμηνο ρύση υποφέρουν από έντονο πόνο γνωστό ως δυσμηνόρροια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν οξύ κοιλιακό άλγος, διάρροια, πονοκεφάλους και πυρετό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA