Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμός 5,5 βαθμών Ρίχτερ έγινε αισθητός στη Λίμα και τα περίχωρά της χθες Πέμπτη, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους, πάντως δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το εθνικό σεισμολογικό κέντρο του Περού, η δόνηση σημειώθηκε στις 16:55 (τοπική ώρα· στις 00:55 σήμερα ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 30 χιλιόμετρα δυτικά από την Τσίλκα, παραθαλάσσια πόλη 70 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα της χώρας της νότιας Αμερικής, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 49 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε «ιδιαίτερα αισθητός» στη Λίμα, πάντως «καμιά ζημιά δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής» και συνεχίζουν να παρακολουθούνται «ευάλωτες περιοχές», ανέφερε η περουβιανή Πολιτική Προστασία μέσω Twitter.

Σε αρκετές συνοικίες της περουβιανής πρωτεύουσας, κόσμος βγήκε στον δρόμο προληπτικά, ανάμεσά τους αρκετοί κοινοβουλευτικοί, που συμμετείχαν σε συνεδρίαση του Κογκρέσου, σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Το Περού βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό, περιοχή με έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Την 7η Ιανουαρίου, σεισμός 5,6 βαθμών έπληξε τη Λίμα και γειτονικές πόλεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε πολλά σπίτια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA