ΔΙΕΘΝΗ
13/05/2022 08:08

Βόρεια Κορέα: 6 νεκροί από κορονοϊό και πάνω από 187.000 άνθρωποι με... πυρετό!

Τουλάχιστον έξι νεκροί στη Βόρεια Κορέα, ενώ 187.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε απομόνωση με «πυρετό», ανακοινώνεται μετά την επίσημη παραδοχή ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού στη χώρα της Ασίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βόρεια Κορέα: 6 νεκροί από κορονοϊό και πάνω από 187.000 άνθρωποι με... πυρετό!
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Έξι άνθρωποι με «πυρετό», υπέκυψαν στη Βόρεια Κορέα, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πως έπασχε από την COVID-19, ανακοινώθηκε την επομένη της επίσημης παραδοχής πως εντοπίστηκε εστία του νέου κορονοϊού στην πρωτεύουσα της απομονωμένης χώρας της Ασίας. «Πυρετός η αιτία του οποίου δεν έχει μπορέσει να εξακριβωθεί εξαπλώνεται με εκρηκτικό τρόπο σε όλη τη χώρα από τα τέλη Απριλίου» και «έξι άνθρωποι πέθαναν (ο ένας εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε κατόπιν εξετάσεων πως είχε μολυνθεί από την υποπαραλλαγή BA.2 της Όμικρον)», παραλλαγής του SARS-CoV-2, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Πάνω από 187.000 άνθρωποι με «πυρετό» έχουν «τεθεί σε απομόνωση» και «τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες», κατά την ίδια πηγή. «Ως τώρα, 187.800 άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση και τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες», ανέφερε το KCNA, προσθέτοντας πως 18.000 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα μόνο την Τρίτη.

Video Loading...

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, επισκέφθηκε το κέντρο διοίκησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση και την αντίδραση των αρχών, αφού κήρυξε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και διέταξε lockdown σε όλη τη χώρα. Επέκρινε το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε «αδύναμο σημείο στο σύστημα πρόληψης της επιδημίας», σύμφωνα με το KCNA.

Το ξέσπασμα υπογραμμίζει τον κίνδυνο να εκδηλωθεί μείζων κρίση στη χώρα, όπου το σύστημα υγείας διαθέτει λιγοστούς πόρους, κάτι που επιδεινώνει το ότι δεν δέχεται διεθνή βοήθεια όσον αφορά τον εμβολιασμό και κρατά τα σύνορα κλειστά. Αναλυτές θεωρούν πως η υγειονομική κρίση ενδέχεται να χειροτερέψει τις ελλείψεις τροφίμων καθώς θα δυσχεράνει την «εθνική προσπάθεια» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, που εν μέρει αποδίδεται στην ξηρασία η οποία πλήττει τη Βόρεια Κορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ LOCKDOWN
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ