Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμη 500 εκατομμύρια ευρώ θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Ενωση για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, όπως έκανε γνωστό ο Ζοζέπ Μπορέλ. Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 στη βόρεια Γερμανία, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η στρατιωτική υποστήριξη θα προορίζεται για βαριά όπλα, όπως άρματα μάχης και πυροβολικό και θα αυξήσει το ύψος της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε περίπου 2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμηΤο πεντάμηνο του τρόμου μέχρι την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ – Τα νέα σύνορα της Ρωσίας με τη Συμμαχία

Προωθείται εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

«Μια νέα ώθηση για στρατιωτική υποστήριξη. (Θα ασκηθεί) περισσότερη πίεση στη Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις και συνεχίζοντας την διεθνή απομόνωση της Ρωσίας και αντιμετωπίζοντας την παραπληροφόρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Ζοζέπ Μπορέλ πρόσθεσε ότι είναι αισιόδοξος πως ένα εμπάργκο της Ε.Ε. στο ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσε επίσης να συμφωνηθεί τις ερχόμενες μέρες.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε συμφωνία. Τη χρειαζόμαστε και θα την έχουμε. Οφείλουμε να απαλλαγούμε από την εξάρτηση από το πετρέλαιο από τη Ρωσία», πρόσθεσε. «Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο επίπεδο των πρεσβευτών, τότε, όταν συναντηθούν τη Δευτέρα, οι υπουργοί θα πρέπει να δώσουν την πολιτική ώθηση», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA