Μενού
  • Α-
  • Α+

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά την έξοδο του φερέτρου με τη σορό της Παλαιστίνιας, δημοσιογράφου, Σιρίν Αμπού Άκλεχ που δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, έξω από νοσοκομείο στην Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή αστυνομία διέλυσε πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά ΜΜΕ. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης, μάλιστα, υπέκυψε στα τραύματά του και έπεσε νεκρός

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: 10χρονη πέθανε μετά από το «Blackout Challenge» στο TikTok

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το δίκτυο Palestine TV δείχνουν το φέρετρο της δημοσιογράφου του Al Jazeera, που σκοτώθηκε προχθές Τετάρτη στη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη, να κινδυνεύει να πέσει στο έδαφος ενώ Ισραηλινοί αστυνομικοί διαλύουν το πλήθος.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τις ισραηλινές δυνάμεις να εισορμούν στον περίβολο του νοσοκομείου στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η Παλαιστίνια ρεπόρτερ που είχε και αμερικανική υπηκοότητα θα ταφεί σήμερα στην Ιερουσαλήμ, όπου μεγάλωσε, έπειτα από μια λειτουργία σε εκκλησία της παλιάς πόλης.

Τι αναφέρει η προκαταρκτική έρευνα του Ισραήλ για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Την ίδια ώρα, οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για το πώς δολοφονήθηκε η Σιρίν Αμπού Άκλεχ. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα πως δεν είναι δυνατό προσώρας να προσδιοριστεί η προέλευση των πυρών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς του, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να είναι παλαιστινιακής ή ισραηλινής προέλευσης.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, τον οποίο επικαλείται το Reuters, η έρευνα ανέφερε δύο πιθανότητες: η πρώτη, η Αμπού Άκλεχ να επλήγη από μαζικά πυρά Παλαιστίνιων μαχητών με κατεύθυνση ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα και η δεύτερη, ένας Ισραηλινός στρατιώτης που ανταπέδιδε τα πυρά από ένα τζιπ προς έναν ένοπλο να τη σκότωσε κατά λάθος. Το Reuters σημειώνει πως ο στρατός δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου για σχόλια.

Ο θάνατος της Σιρίν Αμπού Άκλεχ προκάλεσε κύμα θλίψης και οργής στα παλαιστινιακά εδάφη, στον αραβικό κόσμο, όπου πολίτες παρακολουθούσαν επί χρόνια τα ρεπορτάζ της, αλλά και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Το πορτρέτο της δημοσιογράφου, της έβδομης που σκοτώνεται στα παλαιστινιακά εδάφη από το 2018 σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα (RSF), κρατούσαν διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους στην Τουρκία, το Σουδάν και τον Λίβανο, ενώ προβλήθηκε και σε ένα κτίριο στη Ντόχα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA