Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα σχόλια που αφορούν την καράφλα των ανδρών και γίνονται στο χώρο εργασίας θα θεωρούνται σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο στη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: 10χρονη πέθανε μετά από το «Blackout Challenge» στο TikTok

https://www.instagram.com/p/Cdf1_qwK0ar/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εργαζόμενος που ονομάζεται Τόνι Φιν απολύθηκε τον περασμένο Μάιο από την κατασκευαστική εταιρεία στην οποία εργαζόταν για 24 χρόνια. Ο άνδρας έκανε μήνυση κατά της εταιρίας και υποστήριξε ότι δέχονταν μια σειρά από ανάρμοστες συμπεριφορές, ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση.  Μάλιστα, κατήγγειλε ότι ανώτερος του, τον είχε χαρακτηρίσει «καραφλό μ….», με το δικαστήριο να πρέπει να απαντήσει, εάν η συγκεκριμένη φράση είναι απλώς προσβλητική ή υπονοεί κάτι περισσότερο.

Το δικαστήριο ενσωμάτωσε στην απόφαση προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου όπου άνδρας καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή σχολίασε το μέγεθος του στήθους μιας συναδέλφου του. Ο επόπτης «έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο ώστε να πληγώσει το θύμα μιλώντας για την εμφάνισή του, κάτι που συχνά συμβαίνει μεταξύ ανδρών».

«Το δικαστήριο ως εκ τούτου αποφασίζει πως η αναφορά στο θύμα σαν "καραφλό μ…." ήταν ανάρμοστη συμπεριφορά, παραβίαση της αξιοπρέπειας του ενάγοντος, δημιούργησε απειλητικό περιβάλλον για εκείνο, έγινε με πρόθεση και ήταν συνδεδεμένο με το φύλο του ενάγοντος» καταλήγει η απόφαση.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA