ΔΙΕΘΝΗ
14/05/2022 04:17

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκατοντάδες πτώματα Ρώσων στρατιωτών φυλάσσονται σε τρένα - ψυγεία

Το σκληρότερο πρόσωπο του πολέμου αποτυπώνεται στα τρένα – ψυγεία όπου οι ουκρανοί φυλάσσουν εκατοντάδες πτώματα Ρώσων στρατιωτών - «Θα τα επιστρέψουμε αφού τελειώσει η φάση της ενεργούς σύγκρουσης»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκατοντάδες πτώματα Ρώσων στρατιωτών φυλάσσονται σε τρένα - ψυγεία
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές φόρτωσαν χθες σε βαγόνια - ψυγεία τα πτώματα Ρώσων στρατιωτών που περισυνέλεξαν μετά τις μάχες στο Κίεβο και την περιοχή του Τσερνίχιφ. Ο Βολοντίμιρ Λιαμζίν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικο - στρατιωτικής συνεργασίας, είπε ότι η χώρα του ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο και είναι έτοιμη να επιστρέψει τους νεκρούς στη Ρωσία.

«Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, το οποίο η Ουκρανία ακολουθεί πιστά, αφού τελειώσει η φάση της ενεργούς σύγκρουσης, οι πλευρές πρέπει να επιστρέψουν τα πτώματα των στρατιωτών της άλλης χώρας. Η Ουκρανία είναι έτοιμη να επιστρέψει τις σορούς στον επιτιθέμενο», τόνισε.

Ο Λιαμζίν είπε ότι υπάρχουν πολλά τρένα - ψυγεία, σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, όπου φυλάσσονται πτώματα Ρώσων στρατιωτών. Πολλές εκατοντάδες βρίσκονται σε μια εγκατάσταση στα περίχωρα του Κιέβου, σύμφωνα με ένα βίντεο που τράβηξε το πρακτορείο Reuters.

«Σε αυτό το τρένο - ψυγείο φυλάσσονται πολλές εκατοντάδες πτώματα Ρώσων κατακτητών. Τα περισσότερα μεταφέρθηκαν από την περιοχή του Κιέβου, κάποια από το Τσερνίχιφ και από κάποιες άλλες περιοχές επίσης», είπε ο Λιαμζίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΚΙΕΒΟ ΠΤΩΜΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ