Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει τροφοδοτήσει ανησυχίες για την επάρκεια σε σιτηρά, η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε την απαγόρευση εξαγωγής σιτηρών με άμεση ισχύ. Και αυτό διότι η χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή σιτηρών στον κόσμο προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές στην εγχώρια αγορά.

Διαβάστε ακόμη: Ισπανία: Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι από τον θάνατο δύο τουριστών σε διάστημα λίγων ωρών

Εξαιρούνται μόνο οι εξαγωγές σιτηρών που αφορούν παραγγελίες για τις οποίες έχουν ήδη καταβληθεί πληρωμές, διευκρίνισε η ινδική κυβέρνηση. Οι διεθνείς αγορές πόνταραν στην Ινδία όσον αφορά τις προμήθειες σιτηρών αφότου μειώθηκαν οι εξαγωγές από τη Μαύρη Θάλασσα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Γεωργίας της G7 και ο Ουκρανός ομόλογός τους αναζήτησαν λύσεις την Παρασκευή προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επισιτιστική ανασφάλεια και το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Κίεβο, «όλος ο κόσμος πληρώνει το τίμημα» της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Συζητήσαμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να σωθεί το μεγαλύτερο μέρος της συγκομιδής», με εξαγωγές που θα μπορούσαν να γίνουν δια της ξηράς, μέσω σιδηροδρομικών δικτύων ή μέσω του Δούναβη, εξήγησε ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας Τζεμ Εζντεμίρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ουκρανό υπουργό Μίκολα Σόλσκι στη Στουτγκάρδη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA