Μενού
  • Α-
  • Α+

Εναν «ολικό υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας έχει κηρύξει, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, η Δύση που επανέλαβε πως είναι να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μιλώντας από τη Μόσχα, σημείωσε επίσης πως συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία θα γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν ένα «λάθος», είπε ο Πούτιν στον Νιινίστο

«Οι δυτικοί πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι οι προσπάθειές τους να απομονώσουν τη χώρα μας είναι μάταιες», προειδοποίησε και συνέχισε, σύμφωνα με το Skynews, λέγοντας ότι οι προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας είναι «καταδικασμένες».

Όπως προέβλεψε, δε, «Στο μέλλον, η παγκόσμια οικονομία θα αποαμερικανοποιηθεί» ενώ τη στιγμή που συμπληρώνονται 80 ημέρες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε πως: «Κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια άμεση σύγκρουση - αλλά τώρα που η πρόκληση έχει απορριφθεί, φυσικά τη δεχόμαστε».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Νωρίτερα, ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο, ο οποίος τόνισε ότι η Μόσχα θα λάβει επαρκή προληπτικά μέτρα, αν το NATO αναπτύξει πυρηνικές δυνάμεις και υποδομή πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. «Θα χρειαστεί να απαντήσουμε (...) λαμβάνοντας επαρκή προληπτικά μέτρα, τα οποία θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της αποτροπής», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Γκρούσκο.

Η Μόσχα δεν έχει εχθρικές προθέσεις προς την Φινλανδία και την Σουηδία και δεν βλέπει αυτές οι δύο χώρες να έχουν «πραγματικούς» λόγους για να ενταχθούν στο NATO, πρόσθεσε ο Γκρούσκο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA