ΔΙΕΘΝΗ
15/05/2022 23:49

Βόρεια Μακεδονία: Η χώρα υποστηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

H Βόρεια Μακεδονία υποστηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μπουγιάρ Οσμάνι: «Υποστηρίζουμε την πολιτική ανοιχτών θυρών της Συμμαχίας»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βόρεια Μακεδονία: Η χώρα υποστηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Την αμέριστη στήριξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος συμμετείχε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στη Βερολίνο.

«Η Βόρεια Μακεδονία, ως το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει την πολιτική ανοιχτών θυρών της Συμμαχίας. Οι φιλοδοξίες της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της διατλαντικής σταθερότητας. Το σημερινό γεωπολιτικό περιβάλλον εντάσσει τα Δυτικά Βαλκάνια επίσης ψηλά στην ατζέντα. Η περιοχή είναι αναπόφευκτα μέρος της μελλοντικής ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας.Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι προοπτικές της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια θα πρέπει να θεωρηθούν ως στρατηγική πολιτική ασφάλειας», ανέφερε ο Μπουγιάρ Οσμάνι κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑΤΟ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ