Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Καζακστάν όταν ένας άνδρας έσωσε ένα 3χρονο κοριτσάκι που κρεμόταν από το παράθυρο του ογδόου ορόφου. Ο άνδρας φαίνεται να πλησιάζει στο παράθυρο να προσπαθεί να πιάσει το παιδί που κρεμόταν σε ύψος 30 μέτρων. Ο Shontakbaev Sabit πήγαινε στη δουλειά μαζί με έναν φίλο του όταν είδε συγκεντρωμένο κόσμο να παρακολουθεί το τρίχρονο κοριτσάκι που κρεμόταν στο παράθυρο. Η μητέρα του είχε πάει για ψώνια και το είχε αφήσει μόνο του στο σπίτι. Με τη βοήθεια μαξιλαριών κατάφερε να ανέβει στο παράθυρο. 

Διαβάστε ακόμη: Ρωσία για Φινλανδία - Σουηδία: Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις η ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο Sabit, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έτρεξε μέσα στο κτήριο προκειμένου να σώσει το παιδί. Πήγε στον έβδομο όροφο στο διαμέρισμα από κάτω και βγήκε από το παράθυρο κάτω από το τρομοκρατημένο κορίτσι που βρισκόταν στο σημείο για 15 λεπτά. «Δεν είχα σχοινί ασφαλείας και έτσι μου κρατούσε τα πόδια ο φίλος μου. Εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμουν τίποτα, ήθελα απλά να βοηθήσω το παιδί», είπε ο ίδιος αργότερα. «Δεν είδα καν τους γονείς του κοριτσιού. Πήγα κατευθείαν στη δουλειά με τον φίλο μου. Κανείς δεν ήξερε τι θα ακολουθούσε. Έσωσα τη μικρή και έφυγα, και μετά άρχισαν να με λένε “ήρωα” στις ειδήσεις και τα κοινωνικά δίκτυα. Δεν θεωρώ τις πράξεις μου ηρωικές. Για μένα, ο καθένας πρέπει να βοηθά όπως μπορεί σε τέτοιες περιπτώσεις», είπε ο ίδιος.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της χώρας Αλμάτι την Τετάρτη. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ειδοποιήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πριν ο άνδρας ξεκινήσει τη διάσωση, αλλά όλα δείχνουν ότι οι υπάλληλοι δεν θα είχαν φτάσει εγκαίρως για να σώσουν τη ζωή του νηπίου. «Στις 11 Μαΐου στις 10.21 π.μ., ελήφθη ένα μήνυμα ότι ένα παιδί κρεμόταν από ένα παράθυρο στην οδό Uly Dala 27/1 στον όγδοο όροφο», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. «Μέλη του Τμήματος Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της πόλης, αποτελούμενα από 7 άτομα προσωπικό και 2 οχήματα, στάλθηκαν αμέσως στο σημείο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι την άφιξη, το υπουργείο είπε ότι διαπιστώθηκε ότι «ένας άνδρας έσωσε το παιδί που κρεμόταν από το παράθυρο στον όγδοο όροφο». «Κανείς δεν ήταν μαζί με το κορίτσι, που γεννήθηκε το 2019. Ευτυχώς, ο ήρωάς μας Shontakbaev Sabit, γεννημένος το 1985, βλέποντας το κρεμασμένο παιδί που έκλαιγε χωρίς δισταγμό και με κίνδυνο της ζωής του, ανέλαβε έκτακτη δράση και κυριολεκτικά έπιασε και έσωσε τη ζωή της μικρής μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», ανέφερε το υπουργείο.

Προειδοποιώντας τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς επίβλεψη, το υπουργείο είπε: «Αγαπητοί γονείς, αυτή ήταν μια χαρούμενη περίσταση που το παιδί διασώθηκε με ασφάλεια, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα περιστατικά με τραγική κατάληξη. Μην αφήνετε ποτέ παιδιά χωρίς επίβλεψη από ενήλικες! Μην αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά εάν υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι, γιατί μπορεί να αποσπαστείτε για ένα δευτερόλεπτο και αυτό θα μπορούσε να δώσει τέλος στη ζωή του παιδιού σας», ανέφερε το υπουργείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA