ΔΙΕΘΝΗ
18/05/2022 15:01

Kίνα: Ερευνα δείχνει ότι το Boeing 737-800 με τους 132 επιβαίνοντες «έπεσε επίτηδες»

Ίσως από ανθρώπινο χέρι η συντριβή αεροσκάφους που σκότωσε 132 ανθρώπους τον περασμένο Μάρτιο στην Κίνα - Το αεροσκάφος διατηρούσε σταθερό ύψος μέχρι να πέσει, απότομα, 20.000 πόδια πριν τελικώς συντριβεί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Kίνα: Ερευνα δείχνει ότι το Boeing 737-800 με τους 132 επιβαίνοντες «έπεσε επίτηδες»
Πηγή: AP
Ανάγνωση:

Το αεροσκάφος της China Eastern Airlines, το οποίο τον περασμένο Μάρτιο παρέσυρε στον θάνατο 132 ανθρώπους στην Κίνα, κατά πάσα πιθανότητα συνετρίβη από πρόθεση κάποιου που το είχε υπό έλεγχο και όχι από ανθρώπινο ή τεχνικό λάθος ή βλάβη, σύμφωνα με έκθεση Αμερικανών εμπειρογνωμόνων. Το Boeing 737-800 ταξίδευε σε μεγάλο ύψος όταν ξαφνικά κινήθηκε απότομα κάθετα, πέφτοντας σε ένα βουνό με υπερβολική ταχύτητα. Η ανάλυση που έγινε στο μαύρο κουτί από Αμερικανούς αξιωματούχους υποδηλώνει ότι κάποιος στο πιλοτήριο του Boeing 737-800 έκανε, επίτηδες, τη μοιραία βουτιά.

Διαβάστε ακόμη: Κομισιόν: 300 δισεκατομμύρια ευρώ για ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία και πλατφόρμα για την κοινή αγορά αερίου

Το αεροσκάφος διατηρούσε σταθερό ύψος μέχρι να πέσει, απότομα, 20.000 πόδια πριν τελικώς συντριβεί.«Το αεροπλάνο έκανε ό,τι του είπαν να κάνει κάποιοι στο πιλοτήριο», δήλωσε άτομο που είναι εξοικειωμένο με την προκαταρκτική αξιολόγηση των Αμερικανών αξιωματούχων, η οποία περιλαμβάνει ανάλυση των πληροφοριών που αντλήθηκαν από τον κατεστραμμένο καταγραφέα δεδομένων πτήσης του αεροπλάνου.

Η WSJ σημείωσαν ότι οι κινεζικές αρχές δεν ανέφεραν στους Αμερικανούς ομολόγους τους ότι υπήρχαν μηχανικά προβλήματα ή προβλήματα ελέγχου της πτήσης. Το δυστύχημα κατέκαψε την πλαγιά του βουνού όπου συνετρίβη το αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 132 επιβαίνοντες. Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα από το 1994 στην Κίνα, όπου το επίπεδο της ασφάλειας των πτήσεων θεωρείται γενικά από τους ειδικούς πως είναι υψηλό.

Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της έρευνας της China Eastern οδήγησαν τους Αμερικανούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στην έρευνα να στρέψουν την προσοχή τους στις ενέργειες ενός πιλότου. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα κάποιος άλλος που βρισκόταν στο αεροπλάνο να μπήκε στο πιλοτήριο και να προκάλεσε σκόπιμα τη συντριβή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΙΝΑ ΘΑΝΑΤΟΣ BOEING
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ