Μενού
  • Α-
  • Α+

Το αεροσκάφος της China Eastern Airlines, το οποίο τον περασμένο Μάρτιο παρέσυρε στον θάνατο 132 ανθρώπους στην Κίνα, κατά πάσα πιθανότητα συνετρίβη από πρόθεση κάποιου που το είχε υπό έλεγχο και όχι από ανθρώπινο ή τεχνικό λάθος ή βλάβη, σύμφωνα με έκθεση Αμερικανών εμπειρογνωμόνων. Το Boeing 737-800 ταξίδευε σε μεγάλο ύψος όταν ξαφνικά κινήθηκε απότομα κάθετα, πέφτοντας σε ένα βουνό με υπερβολική ταχύτητα. Η ανάλυση που έγινε στο μαύρο κουτί από Αμερικανούς αξιωματούχους υποδηλώνει ότι κάποιος στο πιλοτήριο του Boeing 737-800 έκανε, επίτηδες, τη μοιραία βουτιά.

Διαβάστε ακόμη: Κομισιόν: 300 δισεκατομμύρια ευρώ για ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία και πλατφόρμα για την κοινή αγορά αερίου

Το αεροσκάφος διατηρούσε σταθερό ύψος μέχρι να πέσει, απότομα, 20.000 πόδια πριν τελικώς συντριβεί.«Το αεροπλάνο έκανε ό,τι του είπαν να κάνει κάποιοι στο πιλοτήριο», δήλωσε άτομο που είναι εξοικειωμένο με την προκαταρκτική αξιολόγηση των Αμερικανών αξιωματούχων, η οποία περιλαμβάνει ανάλυση των πληροφοριών που αντλήθηκαν από τον κατεστραμμένο καταγραφέα δεδομένων πτήσης του αεροπλάνου.

Η WSJ σημείωσαν ότι οι κινεζικές αρχές δεν ανέφεραν στους Αμερικανούς ομολόγους τους ότι υπήρχαν μηχανικά προβλήματα ή προβλήματα ελέγχου της πτήσης. Το δυστύχημα κατέκαψε την πλαγιά του βουνού όπου συνετρίβη το αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 132 επιβαίνοντες. Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα από το 1994 στην Κίνα, όπου το επίπεδο της ασφάλειας των πτήσεων θεωρείται γενικά από τους ειδικούς πως είναι υψηλό.

Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της έρευνας της China Eastern οδήγησαν τους Αμερικανούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στην έρευνα να στρέψουν την προσοχή τους στις ενέργειες ενός πιλότου. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα κάποιος άλλος που βρισκόταν στο αεροπλάνο να μπήκε στο πιλοτήριο και να προκάλεσε σκόπιμα τη συντριβή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA