Μενού
  • Α-
  • Α+

Ουκρανοί μαχητές ανατίναξαν ένα θωρακισμένο τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες στην κατεχόμενη Μελιτόπολη, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις ουκρανικές Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν ανταποκρίθηκε σε ένα γραπτό αίτημα να σχολιάσει το θέμα.

Η Μελιτόπολη, στην περιοχή Ζαπορίζια, βρίσκεται στη ζώνη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας, ένας εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε ακριβώς κάτω από το βαγόνι που μετέφερε τους στρατιώτες. Η ανακοίνωση αυτή, που αναρτήθηκε στο Facebook, δεν έδινε καμία πληροφορία για ζημιές ή θύματα.

Ανοιξε μετά από 3 μήνες η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο άνοιξε ξανά σήμερα, Τετάρτη (18/5), έπειτα από τρεις μήνες που παρέμεινε κλειστή λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. «Αρχίζουμε επίσημα την επαναλειτουργία μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Λάνγκενκαμπ στο Reuters λίγο προτού η αμερικανική σημαία υψωθεί πάνω από την πρεσβεία. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ένας μικρός αριθμός διπλωματών θα επιστρέψει αρχικά για να στελεχώσει την αποστολή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA