Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που παραπονέθηκε στις ΗΠΑ για την Τουρκία και ζήτησε να μην πουλήσει τα F-16, εξάντλησε όλη του την πίστωση», γράφει σήμερα η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Η κοινή βούληση για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35 φαίνεται πως προκαλεί πανικό στη γειτονική χώρα, που βλέπει τη χώρα μας να αποκτά αεροπορική υπεροχή, ακόμα κι αν η Τουρκία προχωρήσει σε αναβάθμιση των F-16 της.

Διαβάστε ακόμη: Ο ρόλος «κλειδί» της Ελλάδας για την απεξάρτηση από τη Ρωσία - Η «ανατομία» του EastMed

Επικαλούμενη διαρροές από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «ο Μητσοτάκης είπε ‘ας μην εμπλέκουμε τρίτους’, αλλά πήγε και μίλησε για το θέμα στις ΗΠΑ. Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά τώρα πρέπει να την επαναξιολογήσουμε».

Οι συνεχείς παραβιάσεις του FIR Αθηνών με μαχητικά, UAV'S, ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, με την ταυτόχρονη έξαρση της εμπρηστικής ρητορικής συνθέτουν τα τελευταία 24ωρα το σκηνικό που επιθυμεί να στήσει και πάλι η Άγκυρα. Η Αθήνα από την πλευρά της απαντά διπλωματικά διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους πως δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τις προκλήσεις των Τούρκων. 

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τις λέξεις ‘δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτούς που υποστηρίζουν το PKK» σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ’».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA