Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας 21χρονος Ρώσος στρατιώτης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός άοπλου άμαχου πολίτη στην πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου που προέκυψαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο λοχίας Vadim Shishimarin παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε τον Oleksandr Shelipov, 62 ετών, από ένα αυτοκίνητο καθώς Ρώσοι στρατιώτες έμπαιναν στο χωριό Chupakhivka τέσσερις ημέρες μετά την εισβολή.

Οι εισαγγελείς της Ουκρανίας δήλωσαν ότι ο στρατιώτης ήταν μεταξύ τεσσάρων άλλων Ρώσων στρατιωτικών που πυροβόλησαν κι έκλεψαν ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο για να διαφύγουν αφού η διμοιρία τους έγινε στόχος των ουκρανικών δυνάμεων. Οταν έφτασαν στην Chupakhivka, η οποία βρίσκεται περίπου 200 μίλια ανατολικά του Κιέβου, είδαν έναν άνδρα να κάνει ποδήλατο και να μιλά στο τηλέφωνό του.

Είπαν ότι ο Shishimarin έλαβε εντολή από άλλο στρατιώτη να σκοτώσει τον άμαχο για να τον αποτρέψει από το να σημάνει συναγερμό ότι Ρώσοι βρίσκονταν στο χωριό.

Στη συνέχεια, ο Shishimarin σκότωσε τον άμαχο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, αφού έριξε αρκετούς πυροβολισμούς από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου με ένα τουφέκι επίθεσης στο κεφάλι του άνδρα.

Ο Ρώσος στρατιώτης, φορώντας ένα μπλε και γκρι φούτερ με κουκούλα, παρακολουθούσε σιωπηλά τη διαδικασία από ένα ενισχυμένο γυάλινο κουτί στην αίθουσα του δικαστηρίου και δεν έδειξε κανένα συναίσθημα καθώς άκουγε την ετυμηγορία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA