ΔΙΕΘΝΗ
23/05/2022 16:04

Turkaegean: Νέα πρόκληση με τουριστική καμπάνια για καλοκαίρι στο... τουρκικό Αιγαίο

Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά ή αλλιώς... «Τουρκοαιγαίο»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Turkaegean: Νέα πρόκληση με τουριστική καμπάνια για καλοκαίρι στο... τουρκικό Αιγαίο
(Πηγή: Youtube)
Ανάγνωση:

Από τις παραβιάσεις του ελληνικού FIR με τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο με τα F-16, σε μια νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε η Τουρκία που στη διαφήμιση της τουριστικής καμπάνιας της αναφέρεται το όνομα «Turkaegean» (σ.σ. τουρκικό Αιγαίο). Οι γείτονες για ένα ακόμη καλοκαίρι καταβάλουν προσπάθειες να οικειοποιηθούν το όνομα «Αιγαίο» προσπαθώντας να καθιερώσουν το όνομα για τις διακοπές των τουριστών στις μικρασιατικές ακτές.

Διαβάστε ακόμη: Σάμος: Επέστρεψαν στην Τουρκία τα σκάφη με τους μετανάστες - Ιστιοπλοϊκό προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Video Loading...

Τα παράλια της δυτικής χώρας που βρέχονται από το Αιγαίο, περιλαμβάνουν περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία όπως, η Σμύρνη, η Έφεσος, το Αϊβαλί και η Πέργαμος. Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά, «Türkische Ägäis» στα γερμανικά, δηλαδή «Τουρκοαιγαίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ