Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει παγκοσμίως για την ευλογιά των πιθήκων καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχουν εντοπιστεί 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς και 106 ακόμα ύποπτες περιπτώσεις από τότε που αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου έξω από χώρες στις οποίες είναι ενδημική.

Διαβάστε ακόμηΕυλογιά των πιθήκων: Πιθανός ο εμβολιασμός στην Ελλάδα - Ποιοι θα κάνουν το εμβόλιο

«Το ξέσπασμα είναι ασυνήθιστο, παραμένει περιορίσιμο», ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που συγκαλεί περαιτέρω συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί στήριξη στα κράτη-μέλη με περισσότερες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν την έξαρση.

Η Σλοβενία, πάντως, ανακοίνωσε την Τρίτη, 24 Μαΐου, το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων σε ταξιδιώτη που είχε επιστρέψει από τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία, μετέδωσε το σλοβενικό τηλεοπτικό κανάλι N1. Ο άνδρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν νοσηλεύεται επειδή έχει μολυνθεί από μια ήπια εκδοχή της ευλογιάς των πιθήκων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA