ΔΙΕΘΝΗ
25/05/2022 03:53

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για «20.000 εγκλήματα πολέμου» μιλά ο υπουργός Εσωτερικών

Μέσα σε τρεις μήνες από την εισβολή «η Ρωσία έχει διαπράξει 20.000 εγκλήματα πολέμου» λέει ο υπ. Εσωτερικών της Ουκρανίας και τόνισε πως τα «αποδεικτικά στοιχεία θα παραδοθούν σε διεθνείς οργανισμούς προκειμένου οι Ρώσοι που κατηγορούνται να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Για «20.000 εγκλήματα πολέμου» μιλά ο υπουργός Εσωτερικών
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Οι ουκρανικές αρχές λένε πως έχουν στοιχεία για 20.000 πιθανά εγκλήματα πολέμου τους τρεις μήνες αφότου εισέβαλε στη χώρα ο ρωσικός στρατός, την 24η Φεβρουαρίου.

Μόνο η αστυνομία κατέγραψε 13.500 τέτοιες υποθέσεις, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι στην ουκρανική τηλεόραση.

«Συνεργαζόμαστε με ξένους, εισαγγελείς, ομάδες έρευνας, ειδικούς, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του (ερευνητικού) έργου γίνεται από ουκρανούς αστυνομικούς», διαβεβαίωσε.

Τα αποδεικτικά στοιχεία θα παραδοθούν σε διεθνείς οργανισμούς προκειμένου οι Ρώσοι που κατηγορούνται για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, πρόσθεσε.

Νεαρός ρώσος στρατιώτης καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα να εκτίσει ισόβια κάθειρξη από ουκρανικό δικαστήριο, στην πρώτη δίκη για έγκλημα πολέμου αφότου άρχισε η εισβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ