Μενού
  • Α-
  • Α+

Εζησε για να δει τους φίλους του να πεθαίνουν. Και δυστυχώς, το σημάδι από τη σφαίρα στο πόδι του, δεν θα είναι η μοναδική ανάμνηση από το μακελειό που έζησε την 24η του Μάη του 2022, καθώς τα σημάδια στην ψυχή του θα μείνουν ανεξίτηλα κι έντονα στο πέρασμα των χρόνων. Ο λόγος για έναν 9χρονο μαθητή, ο οποίος για ευνόητους λόγους δεν κατονομάζεται και βίωσε το μένος του 18χρονου, που σκότωνε τους συμμαθητές του και τις δασκάλες του στο δημοτικό σχολείο Uvalde του Τέξας

Το αγόρι, που έζησε τη φρίκη, εξομολογήθηκε στη γιαγιά του ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν «σαν πυροτεχνήματα», όπως ανέφερε η ίδια σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό σταθμό. «Ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα, γιαγιά», της είπε το αγόρι που ήταν εκείνη την ώρα στην τάξη του. Σύμφωνα με την ηλικιωμένη, το παιδί τρομοκρατήθηκε από τους πυροβολισμούς κι ακόμα περισσότερο όταν μια σφαίρα του μακελάρη τον βρήκε στο πόδι, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει σοβαρά. Το παιδί έχει ήδη επιστρέψει στο σπίτι του από το νοσοκομείο.

Ο μικρός έβγαλε μια φωτογραφία με τους αστυνομικούς που τον έβγαλαν έξω από το σχολείο, σύμφωνα με τη γυναίκα, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, όπως αναφέρει η NY Post. «Πήρε εξιτήριο, σε ευχαριστώ Θεέ μου. Δεν διαπέρασε κάποιο κόκκαλο. Δεν έκανε ζημιά, οπότε τον άφησαν», ανέφερε. Η ίδια αναγνώρισε ότι άλλες οικογένειες δεν ήταν εξίσου τυχερές. «Προσευχόμαστε για όλα τα παιδιά που σκοτώθηκαν από αυτόν τον μαζικό δολοφόνο. Αφαίρεσε και τη ζωή του δασκάλου. Και όλες αυτές οι οικογένειες είναι ακόμα στα χαμένα για όλα όσα συνέβησαν».

Η Uvalde, μια μικρή, δεμένη πόλη περίπου 16.000 κατοίκων περίπου 85 μίλια δυτικά του Σαν Αντόνιο θα ανακάμψει, είπε. «Αυτή είναι μια μικρή πόλη, μια μικρή κοινότητα», είπε η ηλικιωμένη. «Ξέρω ότι θα μας φέρει πιο κοντά. Απλώς προσεύχομαι για όλους, το κάνω, και είμαι τόσο χαρούμενη που ο εγγονός μου είναι καλά. Φοβάται αυτή τη στιγμή, είπε ότι φοβήθηκε αλλά είναι καλά».

Ο δράστης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως Σαλβαδόρ Ράμος, 18 ετών, πυροβόλησε και σκότωσε τη γιαγιά του προτού τρακάρει το αυτοκίνητό του έξω από το σχολείο - εισέβαλλε σε αυτό με δύο τουφέκια που αγόρασε πρόσφατα στα 18α γενέθλιά του, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο Ράμος σκοτώθηκε από την αστυνομία που απάντησε στον πυροβολισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA