Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας αλλά και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία αναφερόμενη στην ομιλία Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, αναρωτήθηκε αν ο Ελληνας πρωθυπουργός βάζει στο ίδιο επίπεδο «τους Ελληνες ήρωες του Μεσολογγίου με τους ναζί από το τάγμα Αζόφ στη Μαριούπολη».

Όπως ανέφερε η ίδια, ήταν τουλάχιστον «ατυχής» ο συσχετισμός των Ελλήνων ηρώων του Μεσολογγίου και της Εξόδου με τη Μαριούπολη της Ουκρανίας, ενώ τόνισε πως «η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο. «Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών», συνέχισε, όπως μεταδίδει το ρωσικό TASS.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, η Ζαχάροβα επεσήμανε το εξής: «Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους ναζί από το τάγμα Αζόφ».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια της ιστορικής του ομιλίας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τα εξής: «Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο». Υπενθυμίζεται, ότι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την ομιλία Μητσοτάκη είναι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαμήνυσε ότι «δεν υπάρχει πια για αυτόν ο Ελληνας Πρωθυπουργός», ανοίγοντας νέο κύκλο έντασης στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA