Μενού
  • Α-
  • Α+

Eπιδρομή Ενόπλων σε δύο ελληνικά πλοία τάνκερ στον Περσικό κόλπο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για εμπορικά πλοία με ελληνική σημαία και τα οποία βρίσκονται στον Περσικό κόλπο στα διεθνή ύδατα, όταν δέχθηκαν επιθέσεις από ένοπλους οι οποίοι και κατάφεραν να καταλάβουν τα πλοία.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου μιλούσε για ΝΑΤΟ, Φινλανδία και Σουηδία και κατηγόρησε την Ελλάδα για τη... Μακεδονία

Στο ένα πλοίο, το πλήρωμα είναι 25 ατόμων εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες ενώ το υπουργείο Εξωτερικών με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είναι σε ανοιχτή γραμμή αυτή την ώρα προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι αναμένεται να γίνει διάβημα από το υπουργείο εξωτερικών ενώ οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι θα μπορούσε να είναι αντίποινα στο ρωσικό πλοίο το οποίο μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο και το οποίο κατασχέθηκε σήμερα στην Κάρυστο ενώ ενδέχεται να υπάρχει και δεύτερο πλοίο το οποίο αντιμετωπίζει στην περιοχή το ίδιο πρόβλημα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA