Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και πυκνώνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου, η οποία σύμφωνα με όσα βγαίνουν προς τα έξω επιδεινώνεται συνεχώς. Οπως αναφέρει πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει το πολύ τρία χρόνια ζωής. Ο αξιωματικός της FSB είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, 69 ετών, «έχει μια σοβαρή μορφή καρκίνου που εξελίσσεται ταχέως». Και πρόσθεσε: «Δεν έχει περισσότερα από δύο με τρία χρόνια για να μείνει στη ζωή».

Ο Ρώσος κατάσκοπος αποκάλυψε ότι η ασθένεια είναι τόσο επιβαρυντική για τον πρόεδρο, που χάνει επίσης την όρασή του. Σύμφωνα με την Mirror που επικαλείται την αποκλειστική κατάθεση του πράκτορα «...μας λένε ότι υποφέρει από πονοκεφάλους και όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση χρειάζεται χαρτάκια με όλα γραμμένα με τεράστια γράμματα για να διαβάσει τι πρόκειται να πει. Είναι τόσο μεγάλη κάθε σελίδα που μπορεί να χωρέσει μόνο μερικές προτάσεις. Η όρασή του επιδεινώνεται σοβαρά. Και τα άκρα του τρέμουν τώρα ανεξέλεγκτα».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Σότσι και η κάμερα τον «συνέλαβε» να κουνά ακανόνιστα τα πόδια του. Την περασμένη εβδομάδα εθεάθη να κάνει περίεργες κινήσεις στην τηλεόραση εν μέσω αναφορών ότι πάσχει από Πάρκινσον και σκλήρυνση κατά πλάκας εκτός από καρκίνο. Ο Ουκρανός αρχηγός κατασκοπείας Kyrylo Budanov είπε: «Έχει αρκετές σοβαρές ασθένειες, μία από τις οποίες είναι ο καρκίνος».

Η τελική πρόγνωση του Πούτιν προέκυψε σε ένα μυστικό μήνυμα του Ρώσου κατασκόπου προς τον αποστάτη της FSB Boris Karpichkov, ο οποίος πλέον κρύβεται από τους εκτελεστές που τον αναζητούν, στη Βρετανία.

Ο κατάσκοπος του ανέφερε ακόμη ότι ο Πούτιν πρέπει να στραβοκοιτάζει ακόμα και τα τεράστια γράμματα που του δίνουν για να διαβάσει και τρομοκρατεί το προσωπικό του με τις απότομες αλλαγές διάθεσης. Το μήνυμα ανέφερε ακόμη πως: «Δεν θα φοράει γυαλιά για να βοηθήσει την όρασή του για να μην δείξει σημάδια αδυναμίας. Στο παρελθόν ήταν ψύχραιμος με τους υφισταμένους του, αλλά τώρα έχει εκρήξεις ανεξέλεγκτης οργής. Εχει τρελαθεί τελείως και δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν».

Αναφορές την περασμένη εβδομάδα που επικαλούνται πηγές του Κρεμλίνου ισχυρίστηκαν ότι ο Πούτιν υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση καρκίνου πριν από 14 ημέρες. Ο πρώην αξιωματικός της ρωσικής MI6 Κρίστοφερ Στιλ είπε ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να πραγματοποιεί συναντήσεις χωρίς διαλείμματα για θεραπεία.

Και πρόσθεσε: «Τον συνοδεύει συνεχώς μια ομάδα γιατρών στο χώρο. Το Κρεμλίνο μοιάζει λίγο με πισίνα καρχαριών. Ολοι κολυμπούν γύρω και αν μυρίσουν αίμα στο νερό αρχίζουν να τσακώνονται».

Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που οι πλησιέστεροι στον Πούτιν αρχηγοί κατασκοπείας μιλούν ενεργά για τον διάδοχό του και αγωνίζονται για τον έλεγχο της παράδοσης.

Το φαβορί για να τον διαδεχθεί είναι ο 49χρονος Αλεκσέι Ντιουμίν κυβερνήτης της περιοχής Τούλα κοντά στη Μόσχα. Αλλοτε επικεφαλής της προεδρικής σωματοφυλακής, ισχυρίζεται ότι έσωσε τον Πούτιν από μια αρκούδα. Στην κούρσα της υποψηφιότητας για την προεδρία είναι επίσης ο κυβερνήτης του Αστραχάν Ιγκορ Μπαμπούσκιν, 52 ετών, και ο υπουργός Γεωργίας Ντμίτρι Πατρούσεφ, 44 ετών. Είναι ο γιος του «κολλητού» φίλου του Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ, του πρώην αρχηγού της FSB που τώρα ηγείται του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA