Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα, Κυριακή (29/5), ότι απέπεμψε τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας στο Χάρκοβο, καθώς «δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης» από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή. «Ήρθα, είδα και απέπεμψα τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας της περιφέρειας (του Χαρκόβου), γιατί δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης  ήδη από τις πρώτες ημέρες αυτού του πολέμου, αλλά σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του», εξήγησε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, μετά την πρώτη του επίσκεψη στην ανατολική Ουκρανία από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, ο Ουκρανός πρόεδρος βρέθηκε ο ίδιος αυτοπροσώπως στο Χάρκοβο, με τη σημειολογία της επίσκεψής του να είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, εκτός της περιοχής του Κιέβου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. «Θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές σας, για όλους εμάς και για τη χώρα μας» είπε ο πρόεδρος στους στρατιώτες στους οποίους και απένειμε αριστεία, αλλά και δώρα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ωστόσο, οι Ρώσοι δεν άφησαν τον Ουκρανό πρόεδρο να κάνει μια... χαλαρή βόλτα στα ρωσοουκρανικά σύνορα, καθώς σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας αλλά και τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ακούστηκαν πολλές δυνατές εκρήξεις. Ωστόσο, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή για εξουδετέρωση συγκεκριμένων στόχων, παρά μόνο ένα μεγάλο σύννεφο καπνού στα βορειανατολικά της πόλης. Το Χάρκοβο ύστερα από μερικές σχετικά ήσυχες εβδομάδες, βρέθηκε αντιμέτωπο με ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA