Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει πανάκριβες φιέστες «καπελώνοντας» ακόμα περισσότερο τον ήδη φεσωμένο τουρκικό λαό, η φτώχεια σπρώχνει ολοένα και πιο κάτω τον Τούρκο πολίτη. Οι άνθρωποι, κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε και πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να κλέψουν λίγο γάλα και λίγο τυρί. Γι αυτό το λόγο τα σούπερ μάρκετ έβαλαν αντικλεπτικά σε συσκευασίες γάλακτος και τυριού... Μοιάζει με ανέκδοτο, όμως οι Τούρκοι πεινούν και δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να δώσουν στα παιδιά τους, ενώ η κατρακύλα της τουρκικής λίρας δεν έχει τελειωμό.

Οι φωτογραφίες που παρουσίασε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ είναι γροθιά στο στομάχι για το δράμα που περνάει ο λαός της γείτονος, την ώρα που ο ηγέτης του κράτους αδιαφορεί για το πώς διαβιούν τα νοικοκυριά και τον νοιάζει μόνο η εικόνα του και πώς θα επανεκλεγεί...  Ο βασικός μισθός στην Τουρκία αντιστοιχεί σε περίπου 230 ευρώ, ενώ το μπουκάλι γάλα υπολογίζεται περίπου στα 2 ευρώ.

Ευτυχώς δεν έχω εγγόνια... Δεν τα βγάζουμε πέρα, ο άντρας μου παίρνει μια μικρή σύνταξη, λέει μια γυναίκα, ενώ δύο άλλες νεαρές γυναίκες λένε ότι τα παιδιά έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξή τους καθώς δεν επαρκεί το γάλα που πίνουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA