Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ένα μήνυμά του στο Twitter, ο Ελον Μασκ αναφέρθηκε στο email που έστειλε ο ίδιος προς τους εργαζόμενους της εταιρείας του υπό τον τίτλο «Η τηλεργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Μασκ έγραψε πως «οποιοσδήποτε επιθυμεί να εργάζεται με τηλεργασία πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο του για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, διαφορετικά μπορεί να αποχωρήσει από την Tesla».

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Νεαρός αυτοπυρπολήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος»

Αν και ο Mr Tesla καθυστέρησε να σχολιάσει αν το email προς το εκτελεστικό προσωπικό της εταιρείας ήταν αυθεντικό ή όχι, ο ίδιος τόνισε πως οι άνθρωποι που πιστεύουν πως το να πηγαίνουν στο γραφείο είναι ένα ''απαρχαιομένο μοντέλο'' «θα πρέπει να υποκριθούν πως εργάζονται κάπου αλλού».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο την Τετάρτη αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Twitter στη συζήτηση για την «επιστροφή στο γραφείο», αναλύοντας ένα email που κατά πάσα πιθανότητα έστειλε ο ίδιος. Στο mail αναφέρεται ότι «...όποιος θέλει να εργάζεται εξ' αποστάσεως θα πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ τουλάχιστον) 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla».

«Δεν μπορεί το γραφείο να βρίσκεται σε άλλη πολιτεία»

Στο μήνυμα σημειώνεται επίσης ότι το γραφείο πρέπει να είναι στην Tesla, όχι ένα απομακρυσμένο υποκατάστημα άσχετο με τα καθήκοντα εργασίας, «για παράδειγμα να είσαι υπεύθυνος για τις ανθρώπινες σχέσεις του εργοστασίου Fremont, αλλά το γραφείο σου να βρίσκεται σε άλλη πολιτεία».

Παρόλο που ο Μασκ δεν διευκρίνισε κατά πόσο είναι αυθεντικό το email, άφησε να εννοηθεί ότι είναι, όταν απάντησε σε έναν ακόλουθό του που τον ρώτησε για τα άτομα που πιστεύουν ότι το να πηγαίνεις στη δουλειά είναι μια απαρχαιωμένη ιδέα. «Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού», του απάντησε στο Twitter.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ εμφανίζεται... αυστηρός προς τους υπαλλήλους του, σχολιάζει το Bloomberg αναφέροντας δύο γεγονότα:

Περίπου δύο εβδομάδες προτού ο Μασκ συνάψει τη συμφωνία για την αγορά του Twitter, ο venture capitalist και επιχειρηματίας της Silicon Valley Κιθ Ραμπουά ανέβασε στο Twitter μια ιστορία από παλιότερες μέρες του Μασκ, περιγράφοντας ένα περιστατικό στην Space Exploration Technologies με τον Μασκ να απειλεί να απολύσει μια ομάδα ασκουμένων που περιφέρονταν ενώ περίμεναν στην ουρά για καφέ, κάτι που ο ίδιος εξέλαβε ως «προσβολή στην παραγωγικότητα».

Εγκατέστησε επίσης κάμερες ώστε να παρακολουθεί την συμμόρφωση των εργαζομένων. Χιλιάδες υπάλληλοι στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη δουλεύουν 12ωρες βάρδιες, έξι ημέρες την εβδομάδα. Μέχρι πρόσφατα, πολλοί κοιμόντουσαν στο πάτωμα του εργοστασίου ως μέρος ενός συστήματος που προοριζόταν να αποτρέψει τον Covid και να κρατάει τη γραμμή παραγωγής «σε τάξη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA