Μενού
  • Α-
  • Α+

Κοινό μέτωπο ενάντια στην Ελλάδα φαίνεται πως δημιουργείται στην Τουρκία καθώς ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της χώρας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απάντησε σε σχετική ερώτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας του πως θα είναι δίπλα του και θα τον στηρίξουν αν διεκδικήσει τα ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο!

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Σάλος με τον Ερντογάν που χαρακτήρισε πουτ**** όσες συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε 10 ερωτήσει στον Κιλιτσντάρογλου, με μία από αυτές να αφορά τη Μεσόγειο και το Αιγαίο, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά που «καίει» τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Είναι στο χέρι μας να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Δεν γίνεται δουλειά όταν λες “βγάζω το πλοίο” και μετά το τράβας πίσω ή όταν παρακαλάς όπως “μακάρι να με καλούσε ο Μπάιντεν”. Αν έχεις καρδιά κάνε ένα βήμα για τα κατεχόμενα οπλισμένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!» του απάντησε μέσω του twitter στην ερώτηση του Ερντογάν, αν «στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;»!

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έρχεται λίγες ώρες μετά την κοινή αντίδραση που είχαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα έξι κόμματα, που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις συγκεντρώνουν ποσοστό (μαζί) πάνω από 50% και θα προσπαθήσουν με κοινό υποψήφιο να πάνε σε εκλογές μέσα στο 2022, στις αρχές της εβδομάδας με ανακοίνωσή τους έκαναν επίθεση στον Ερντογάν για τις κινήσεις τους αναφέροντας στην ανακοίνωσή τους πως: «Θα πρέπει να αποφευχθούν οι εντάσεις, η τυχοδιωκτική ρητορική και οι πολιτικές που θα προκαλέσουν την αλλαγή ισορροπίας δυνάμεων εναντίον μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και θα βλάψουν τις πολυδιάστατες ανάγκες εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA